Doğal Taşlar

Sedef Taşı Faydaları – Fiyatları – Özellikleri

Sedef taşı faydaları, Sedef taşı özellikleri ve Sedef taşı hakkında her şey bu yazımızda.

Sedef taşı faydaları, sedef özellikleri ve sedef hakkında her şey bu yazımızda.

 

Sedef Taşı Nedir

Sedef taşı nedir sorusunun cevabını arıyorsanız, bu yazımızda size tüm bilgileri aktaracağımızı belirtelim. Sedef taşı birçok yumuşakçanın astarını oluşturan yanardöner bir malzeme tabakasıdır. Bu malzemenin en yaygın kaynağı deniz kulağı ve inci istiridyedir. Yaygın bir kullanım, birçok müzik aleti, mobilya ve mücevher parçasında kakma olarak kullanılır.

Sedef’in anasını oluşturan genellikle organik ve mineral bir madde vardır. Minik Aragonit altıgen plakalar, Conchiolin ile düzenlenmiş ve değişen katmanlarda birleşir. Katmanlar zamanla eklenir ve onları sert ve esnek yapan birçok katman oluşur. Genellikle beyaz, kirli beyaz ve soluk pembe tonlarında gelir. “Sedef” adı Latince “mater perlarun” teriminden gelir .

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

İnci üretimi söz konusu olduğunda en büyük ‘alışveriş merkezi’ olan Basra Körfezi’nden çıkarılabilirler. Diğer dikkate değer yerler arasında Venezuela, Japonya, Çin, Avustralya ile Avrupa ve Kuzey Amerika’daki birçok Pasifik adası ve nehir bulunmaktadır. Sedef taşı nedir konumuz henüz bitmedi. Yazımızı okumaya devam ederek, daha fazla bilgiyi edinebilirsiniz.

Sedef Taşı Özellikleri

Sedef taşı özellikleri gerçekten de saymakla bitmiyor. Sedef taşınızı Rubellite ile birleştirirseniz, giydiğinizde sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Stresinizi ve saldırganlık duygularınızı azaltacaktır. Ayrıca size daha net düşünceler verecek ve daha iyi ifadeyi kolaylaştıracaktır.

Solar pleksus ve boğaz çakralarınızı harekete geçirecek etkili bir taştır. Çevrenizdeki insanlara kalbin bilgeliğini göndermek için çalışacaktır. Sedef’in yankılanan enerjileri, iletişim becerilerinizi geliştirecek ve kendinizi daha etkili bir şekilde ifade etmenizde size rehberlik edecektir.

Gücü nedeniyle, gizli potansiyellerinizi keşfetmenize rehberlik edecek ve onları kullanmanız için sizi teşvik edecektir. Bu taşın enerjileri sizi içsel bilgeliğinizi kullanmaya ve her şeyi kalp ve akıl ile yapmaya davet edecektir. Aynı zamanda düşüncelerinizi ve duygularınızı ateşli ve düşünceli bir şekilde ifade etmeniz için sizi teşvik edecektir.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Sedef, bedeninizde ve ruhunuzda enerjinin kolay akışını sağlayacaktır. Ayrıca çevrenizdeki insanlarla güçlü akrabalıklar ve sıcak ilişkiler çekecektir. Onu Recordkeeper Crystal ile eşleştirdiğinizde, bu taş hayatınızda gerçekleşecek değişiklikleri kabul etmenize yardımcı olacaktır. Kendinizi, sizi neyin motive ettiğini, sizi neyin huzurlu hissettirdiğini ve sizi gerçekten neyin mutlu ettiğini bulmanızda size rehberlik edecektir.

Sedef taşı kişisel gücünüzü sorumlu ve güvenilir bir şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır. Özgüveninizi geliştirmenize ve disiplinli bir ruha sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Bu taş, özellikle Blue Dumortierite Quartz ile birleştirirseniz, stresli yaşam koşullarına güçlü ve kendinden emin bir şekilde tepki vermenize de yardımcı olacaktır. Sedef taşı özellikleri diğer taşlarla birlikte daha da çeşitli hale geliyor diyebiliriz.

Sedef Taşı Faydaları

Sedef Taşı Faydaları – Şifa ve Sağlık

Sedef taşı faydaları bakımından zenfindir. baş dönmesi, yaralar ve görme sorunlarının tedavisinde çok etkili olabilir. Vücudun enfeksiyonları önlemesine ve gizli fiziksel rahatsızlıkları ve rahatsızlıkları ortadan kaldırmasına yardımcı olabilir. Bu taş, kendinizi fiziksel olarak formda tutmanıziçin sizi motive etme yeteneğine sahiptir. Ayrıca kas gerilmelerini ve spazmlarını iyileştirmede yardımcı olabilir. Sinirler için de çok faydalı olabilir.

Sedef taşı refleks hareketini uyarabilir ve toksinlerden kurtularak bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Ayrıca kabızlık ve gastrit gibi sindirim sistemini etkileyen bozuklukların düzeltilmesine de yardımcı olabilir. Sedef’in yatıştırıcı enerjileri, tıpkı Indicolite gibi cilt problemlerini iyileştirebilir ve alerjilerin neden olduğu kızarıklıkları giderebilir. Zihinsel işlevleri geliştirebilir ve gövdeye fiziksel destek sağlayabilir.

Bu taş, bağırsak veya rahim problemlerinin tedavisine yardımcı olabilir ve kalp kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir. Sıvı tutulmasını hafifletebilir ve hamilelik ve doğum gibi tüm doğurganlık konularında faydalı olabilir. Yaşam boyu koruma sağlamak için bu taşın bir parçasını yeni doğmuş bir bebeğin karnına yerleştirebilirsiniz. Sedef taşı faydaları ona inanmanızla başlayacaktır.

Sedef, yüksek tansiyonun düzenlenmesinde, görüşün iyileştirilmesinde, yaraların iyileştirilmesinde ve mide bulantısının tedavisinde mükemmel bir taştır. Kalbi olduğu kadar kas dokularını da güçlendirebilir. Ayrıca artrit ve diğer eklem rahatsızlıklarının tedavisinde de yardımcı olabilir.

Konu vücudu iyileştirmeye geldiğinde çok faydalıdır! Tabii ki, önlemenin her zaman tedaviden daha iyi olduğunu söylüyorlar ve bu Sedef için de geçerli. Bunun nedeni, daha nadir olmasına rağmen, Sedef Siyahı’nın hastalıkları önlemede ve doğal gücünüzü ve bağışıklığınızı güçlendirmede çok daha etkili olmasını sağlayan güçlü bir koruyucu kaliteye sahip olmasıdır.

Siyah, her zaman koruma ile ilişkilendirilen bir renktir. Sedef’i bulduğunuzda ve bu renkte giydiğinizde, ona ekstra etki ve güç katmanı ekler. Bu enerjiler sizi yalnızca hastalık ve yaralanmalardan değil, hayatın diğer tüm yönlerinde de koruyacaktır. Ayrıca bu taşı yanınızda taşımanın en iyi yollarından birisi de takı olarak taşımaktır. Kendiniz ve sevdikleriniz için Sedef taşı kolye veya sedef taşı bileklik modellerini tercih edebilirsiniz.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

Sedef Taşı Faydaları – Para

Sedef, güçlü ve çok sembolik bir taştır. Bu sembolizm, taşın zenginlik çekme ve taşı takan kişi için daha iyi bir gelir sağlama yeteneğinden kaynaklanmaktadır! Bu kadar çok fengshui nesnesinin bir parçasını içermesi şaşırtıcı değildir. Bu onların güçlerini geliştirmek ve artırmak içindir! Sedef, parayı ve iyi şansı çekmenin yanı sıra, iyi şans ve refahı da sembolize eder.

Birçoğu, arkadaşlarına, ailelerine ve sevdiklerine, onlara iyi şanslar ve iyi şanslar dilemek için hediye olarak verir. Bu taş, karşılaştığınız zorluk ne olursa olsun, üstesinden gelebileceğinize ve yol boyunca müreffeh enerjileri çekeceğinize dair iyi ve olumlu bir mesaj gönderir! Bu gerçekten iyi bir alâmettir ve sadece bu taşı yanınızda bulundurarak, zaten şansınızı ve bolluğunuzu artıracaksınız.

Sedef Taşı Faydaları – Aşk ve İlişkiler

sedef taşı faydaları
sedef taşı faydaları

Sedef, tüm ilişki stresinizi ve endişelerinizi giderebilecek bir taştır. Duygularınızı rahatlatacak ve yatıştıracak, daha dengeli ve uyumlu bir aşk hayatı elde etmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, kalbinize sakinlik ve rahatlama getirecektir. Sıcak öfkeleri yatıştırır ve korkulu duygularınızı serbest bırakır. Sedef, sezgilerinizi güçlendirecek ve hayal gücünüzü harekete geçirecektir.

Sizi partnerinizin ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı hale getirecek ve ilişkinizdeki değişen durumlara daha uyumlu olmanızı sağlayacaktır. Aşk duygularınızı korkmadan ve tereddüt etmeden ifade etmeniz için size ilham verecek. Ayrıca, karar vermenize netlik getirecektir. İlişkilerin daha sağlam olması adına partnerinizle sedef taşı kolye veya sedef taşı bileklik taşıyabilirsiniz.

Hayatınızda çok fazla kaos ve karışıklık olduğunu hissettiğinizde, Sedef taşı size sakinlik ve düzen getirecektir. Karışık sinyalleri anlamlandırmanıza ve güçlü duyguları anlamanıza yardımcı olacaktır. Başa çıkması zor olan gerçekleri ve duyguları kucaklamanıza yardımcı olacaktır. Ve özellikle bir duygu dalgasıyla uğraşmanız gerektiğinde, sizi daha kendinden emin ve olgun hale getirecektir.

Ayrıca duyguların serbest akışına izin verecek ve sevdiğiniz insanlarla daha fazla bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır. İlişkinizde uyum olacak ve aşkın güzelliğinin daha çok farkına varacaksınız! Sizi huzurlu ve dingin kılan arayışlara katılmak için daha fazla ilham alacaksınız. Sedef’in rehberliğinde ilişkinizde daha fazla sevgi ve barış olacak. Sizi erteleyen duyguları kontrol etmenize ve her türlü külfetli duyguyu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

En İyi Sonuçlar İçin Sedef Taşı Nasıl Kullanılır?

Çoğu şifalı taş ve kristal gibi, Sedef Ana’yı cilde yakın takmalısınız. Doğrudan cilt teması oluştuğunda, taşın titreşimlerini daha etkili bir şekilde emeceksiniz. Depresif hissettiğinizde veya terk edilmişlik hissi yaşadığınızda Sedef’i giyin. Bu taş aynı zamanda karşılanmamış fiziksel veya duygusal ihtiyaçlarla başa çıkmanıza da yardımcı olacaktır.

Sevgiyi ifade etmekte veya hissetmekte zorluk çektiğinizde yanınızda bir İnci Anne olduğundan emin olun. Bu taş aynı zamanda dengesiz duygulara da yardımcı olacaktır. Bu taşı her zaman yanınızda bulundurduğunuzda sizi negatif enerjilerden koruyacaktır. Ve içinde yaşayan sevgi okyanusunu hatırlayacaksın!

Sedef ile Kullanılacak En İyi Kombinasyon

Eğer sizi çevreleyen koruyucu enerjileri güçlendirmek istediğinizde, taşınızı Yakut, Malachite, Jade, ya da Akik ile birleştirebilirsiniz. Ayrıca Rainbow Moonstone, Yellow Jasper, Petalite, Tigers Eye, Malakit, Herkimer Diamond, Jet, Kalsedon, Akuamarin veya Garnet ile eşleştirebilirsiniz. Ayrıca Aventurine ile Sedef taşınızı deri bozuklukları için birleştirebilir, Mavi Dantel Akik, Fantezi Jasper, Dumortiyerit, Botsvana akik, ve Mavi Dantel Akik ile de kombin yapabilirsiniz.

Sedef Taşı Nasıl Temizlenir

Sedef taşı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bu işlemin çok zor olmadığını belirtelim. Sedef taşınızı nasıl temizleyeceğinizi düşünüyorsanız, temizlik için akar suyun altında 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca sirkeli veya tuzlu suda da 10 dakika boyunca bekleterek temizliğini yapabilirsiniz.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

Sedef taşı nasıl temizlenir sorusunun yanı sıra, bu taşın nasıl arındırılacağı da önemlidir. Sedef taşınızı arındırmak için toprağın altına bir gün boyunca gömebilir, veya taşınızı güneş ışığının altında 1 gün boyunca da muhafaza edebilirsiniz.

Sedef  Taşı Fiyatı Ne Kadardır?

Sedef’in enfes antika parçaları 10.000$’a varan fiyatlara ulaşabilir. Sedef takılarınızı satmak istiyorsanız, büyük olasılıkla iyi teklifler alacaksınız. Mücevher koleksiyonunuza ek olarak İncilerin Annesi’ni satın almak istiyorsanız, kilogram başına yaklaşık 15 ila 20 dolar harcamaya hazırlanın.

Sedef taşı hala çok yüksek talep görüyor. Nadirlik, renklendirme ve kaynak gibi birkaç faktör Sedef’in fiyatını etkiler. Kesim ve boyut da değerini etkiler. Ucuz ve kötü kesilmiş parçalar, dikkatlice kesilmiş olanlardan çok daha az değerlidir.

Ayrıca doğasını gösteren daha büyük parçalar, daha küçük parçalardan çok daha değerli olabilir. Sedef’in kaç yaşında olduğu, fiyatının belirlenmesinde de büyük bir faktördür. Güzel antika takılar koleksiyoncular arasında çok değerlidir.

Sedef Taklidi yaygındır ve çok az veya hiç değeri yoktur. Ancak gerçek Sedef ile değersiz sahte arasındaki farkı söyleyebilecek tek kişi uzmanlardır, bu yüzden bunlara da dikkat etmelisiniz. Bu nedenle deneyimli bir değerleme uzmanının yardımıyla bir tane alıp satmanız önemlidir.

Nispeten yumuşak ve kırılgan olduğu için, İnci’nin Annesi genellikle boncuk ve kabaşon yapmak için kullanılır. Kullanımlarından biri, diğer değerli ve yarı değerli taşları içeren mücevherlerdir. Başka bir kullanım, tasarımcı mücevherlerine güzel bir ek olan benzersiz parçaların oyulmasıdır. Küpeler, broşlar, kolyeler ve kolyeler en yaygın olanlarıdır. Özellikle sedef taşı kolye ve sedef taşı bileklik de en çok tercih edilen takı modelleridir.

Değerli Sedef’in kırılgan doğasına rağmen, genellikle yüzüklerde, bileziklerde, kol düğmelerinde ve gömlek saplamalarında kullanılır. Sedef, lüks mücevherlerin yanı sıra, genellikle dekoratif sanatlarda, modada, mimaride ve müzik aletlerinde de kullanılır.

Lamine sedef genellikle mobilya, tavan ve duvarları kaplamak için muhteşem mozaikler yapımında kullanılır. Moda tasarımında Sedef düğmelerini görmek çok yaygındır. Sedef siyah, beyaz, kahverengi, gri, kırmızı, pembe, bronz, gümüş, sarı, mavi-yeşil veya bantlı olabilir.

İlk üç renk en yaygın olanı iken, yeşil, mavi ve mor sedef daha nadir ve çok daha değerlidir. Bazı durumlarda Sedef, rengini değiştirmek veya dayanıklılığını artırmak için işlemlere tabi tutulabilir. Beyaz tek tip bir renk isteniyorsa genellikle ağartılır. Çoğu durumda, farklı bir renk elde etmek için bile boyanır.

Sedefin stabilitesini artırmak için bazen katmanlar halinde birleştirilir, taş desteklerle birleştirilir veya ince ve berrak kuvarsla kaplanır. Sedef almak için birçok neden var. İstenmeyen, kullanılmayan veya eskileri her zaman yüksek talep gördükleri için anında paraya çevirebilirsiniz. Ayrıca çok zarif, klasik ve modaya uygun bir parça olduğundan bir numaralı tercih sebebidir.

Sevgiliye Alınabilecek Hediye / Anneler Günü Hediyesi

Sevgililer günü veya anneler günü geldiyse, annenize veya sevgilinize mükemmel ve unutamayacağı bir hediye almanın da zamanı gelmiş demektir. Özellikle hangi hediyeyi alacağı konusunda düşünceli olan kullanıcılarımıza Sedef taşı önerisinde bulunabiliriz. Bu mükemmel taş anneler günü hediyeleri arasında vazgeçilmezdir. Bunun yanı sıra sevgiliye hediye vermeniz için de mükemmel bir seçenektir.

Genel anlamda özel bir gün değilse, sevgilinizin veya annenizin doğum günüyse de Sedef taşı hediyelerini tercih edebilirsiniz. Vereceğiniz bu hediye, kişinin yaşantısında inanılmaz bir pozitiflik oluşturacak ve daha iyi bakış açısını da beraberinde getirecektir. Özellikle en çok kullanılan ürünler arasında da Sedef taşı bileklik ve Sedef taşı kolye bulunuyor. Sevgiliye doğum günü hediyesi olarak da bu seçenek rahatlıkla, gözü kapalı bir şekilde tercih edilebilir.

Yalnızca sevgililer gününde alınabilecek hediyeler düşünmek yerine, anneler gününde alınabilecek hediyeler seçenekleri arasına Sedef taşı ekleyebilirsiniz. Sevgiliye hediye erkek veya sevgiliye hediye bayan olarak tercih edebileceğiniz bu mucizevi taşı takı olarak almanızda fayda vardır. Takıların hem kullanımı kolaydır, hem de erkek ve bayan olmak üzere ortak bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle alabileceğiniz en güzel hediye Sedef taşı kolye veya Sedef taşı bileklik olacaktır.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.