Doğal Taşlar

Yeşil Doğal Taş

Yeşil doğal taş doğada fazla oranda bulunan faydalı taşlardır. Yeşil renkli olan taşlar sulak alanları, çimenleri, çayırı ve mutluluğu simgeleyen bir taştır. Yeşil renkli olan doğal taşlar bu temsiliyetin içerisinde kendi yerlerini alırlar. Geçmişte yeşil renk değerli olan bir taş olarak görülürdü. Günümüzde de hala bu taşlar değerli olan taşlardır.

Yeşil Taş Nedir?

Yeşil doğal taş oldukça göz alıcı olan bir taştır. Bu taşın değeri herkes tarafından bilinen bir taştır. En fazla bilinen ve değerli olan taşlar içinde zümrüt yer alıyor. Bunun yanı sıra zümrüt eski zamanlardan beridir efsanelere konu olan bir taştır. Bilhassa değerli olan 4 taş arasında yer alıyor. Değerli olan taşlar arasında önemli olan özellik ışık geçirginlikleri, ışığı yansıtma özellikleri, kristal yapıları taşın özellikleridir. Işık altında doğal taşlara bakıldığı zaman sertlik derecesi 7 den daha büyük olan taşlar doğal taşlar olarak nitelendiriliyor.

Renkli Yeşil Olan Değerli Taşlar Hangileridir?

Yeşil doğal taş sayısı bir hayli fazladır. Doğal taşlar, sedimantler, metamorfik taşlar, magmatik taşlar şeklinde farklı sınıflara ayrılıyor. Renk özelliklerine göre de farklı sınıflara ayrılırlar. Bu taşlardan değerli olan ve yarı değerli olan taşlar bulunuyor. Mücevher meraklıları ve koleksiyoncular bu taşları seçiyor. Agat, yeşim taşı, avanturin, krizopras, turmalin, jade, safir, aleksandrit taşları gibi taşlar en fazla bilinen yeşil taşlardır.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !
Yeşil Doğal Taş
Yeşil Doğal Taş

Yeşil Taşlardan Akik

Yeşil doğal taş doğada fazla miktarda bulunsa da oldukça değerli olan bir taştır. Opak ve yarı saydam olan görünümleri vardır. İlk çıkarıldığı zaman mat özelliktedir. Kesilir ve cilalanır, daha sonra parlak hale gelir. Akik taşı odaklanmayı sağlar. Zekayı geliştirir, mantıklı düşünmeye olanak sağlar. Yeşil taşlar sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelir. Kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Göz sağlığına, cilt hastalıklarına, kalp damar hastalıklarına, kalp kaslarının güçlendirilmesinde, hastalıklara iyi geliyor. Yüksek ateşi düşürmede birebirdir. Göğüse yakın bir yerde tutulduğunda kalbe iyi gelir. Ruhu dinlendirir. Epilepsi hastalığına iyi gelen doğal taşlardır. Akik taşları net düşünmeye olanak sağlar.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz. Diğer doğal taş ürünlerimiz için MAĞAZA mızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.