Doğal Taşlar

Kaplan Gözü Taşı Faydaları – Fiyatları – Özellikleri

Kaplan Gözü taşı faydaları, Kaplan Gözü taşı özellikleri ve Kaplan Gözü taşı hakkında her şey bu yazımızda.

Kaplan gözü taşı faydaları, kaplan gözü özellikleri ve kaplan gözü hakkında her şey bu yazımızda.

 

Kaplan Gözü Taşı Nedir

Kaplan Gözü taşı nedir sorunun cevabını sizlere en kapsamlı şekilde vereceğiz. Tarih boyunca ve tüm dünyada tapılan kaplanın gücünü, cesaretini ve korkusuzluğunu temsil eder. Kaplan gözü, Quartz ailesinin bir üyesidir ve yüzyıllardır saygı görmüştür. Pek çok anlamı vardır, ancak en çok cesaret, güç, koruma getiren ve bu dünyada varlığını sürdürmeye yardımcı olan bir taş olarak görülür.

Kaplan Gözü cesaret, güç ve koruma taşıdır. Bize bu fiziksel dünyada varlığımızı ve gücümüzü koruma yeteneği verir. Kaplan Gözü ayrıca nazardan korur ve negatif enerjileri uzaklaştırabilir. Sağlık ve canlılık taşıdır. Kaplan gözü dengelediğini, gezegen Mars ile ilgilidir ve solar pleksus, Kalp, ve Üçüncü Göz çakraları üzerinde etkilidir. Aynı zamanda psişik yetenekleri uyarır ve kişiyi daha yüksek enerjilerle uyumlu hale getirir.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Sadece dış etkilere tepki vermek yerine kendi kararlarımızı içeriden vermemize yardımcı olur; bu, kendimizden daha sorumlu olmamızı sağlar. Kaplan Gözü taşı, Nazar’ın etkilerinden koruyabilir ve negatif enerjileri ortadan kaldırabilir. Ayrıca aşkta, zenginlikte ve şansta başarı getirdiğine inanılıyor.

Kaplan, tarih boyunca birçok farklı kültürde tapılmıştır. Antik Çin tapınaklarında heykelleri var ve hatta Mısır mezarlarına bile boyanmışlar. Kaplan önce güneş tanrısı Ra ile, daha sonra Buda’nın bir sembolü olarak ilişkilendirildi.

Kaplanın karanlıkta avını görme yeteneğiyle ilgili birçok eski efsane vardır ve kızgın bir kaplanın gözünün içine bakarsanız ölümünüze neden olabileceğine veya korkudan sizi felç edebileceğine inanılır. Kaplan, modern kültürde de belirgin bir şekilde öne çıkmaya devam etti ve birçok işletme, güç ve gücü temsil etmek için benzerliğini kullanıyor.

Birçok insan, cesaret ve korkusuzluğun yanı sıra iyi şansları simgelemek için Kaplan Gözü taşı takıları takar. Kaplanlar, astrolojik işaretler veya Çin Zodyak gibi Zodyak temalı tasarımlarda da popülerdir ve Kaplan gözü, kaplan yılını temsil eder. Takı olarak da kaplan gözü taşı kolye veya kaplan gözü taşı bileklik tercih edebilirsiniz.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Kaplan Gözü Taşı Özellikleri

Kaplan Gözü Taşı Fiziksel Özellikleri

Kaplan gözü taşı özellikleri hem fiziksel, hem de metafiziksel olarak ikiye ayrılıyor. Kaplan gözü taşlarının en büyük sayısı Güney Afrika ve Tayland’daki Northern Cape Eyaletinde bulunabilir. Bununla birlikte, Namibya, ABD, Kanada, Batı Avustralya, İspanya, Brezilya, Çin ve Myanmar’da da çıkarılabilir. Kaplan gözü’nün kaynakları Hindistan’da da bulunabilir.

Kaplan Gözü taşı rengi, bileşimi olan Kuvars ile krosidolit olarak bilinen altın-kahverengi lifli bir malzeme arasındaki orana göre değişir. Crocidolite, Güney Afrika’daki tortuların analizi yoluyla lifli bir asbest formu olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle, bu taşı uzun süre takmanın veya taşımanın sağlığınız için tehlikeli olabileceği unutulmamalıdır.

Taşta bulunan şeritler, bildiğimiz gibi, siyah veya sarı çizgili altın-kahverengi olan ayırt edici işaretlerini verir. Siyah çapraz bantlar, ışığa maruz kaldığında oksitlenmeyen çok sert ve kararlı bir bileşik olan titanyum dioksitten yapılmıştır.

Kaplan Gözü’ndeki birçok işaretin oluşumundan bu malzemenin sorumlu olduğu düşünülmektedir. Kırmızı bantlar genellikle demir oksitten yapılır. Kaplan Gözü taşı genellikle altın yataklarının sınırında bulunur ve madenden çıkarılmış olsa da bu değerli taşı bulmak için yeterince şanslı olduğunuzda, yoğun bir şekilde altınla kaplanmış olabilir.

Kaplan Gözü Taşı Metafiziksel Özellikleri

Kaplanın veya kedinin gözüne benzediği için Kaplan Gözü taşı denir. Sarı-kahverengi ila altın kahverengi renktedir. Bu kristalde bulunan ayırt edici ve çarpıcı renk, onu tanımlaması en kolay taşlardan biri yapar. Genellikle bu yaşam tarzına ilgi duymayanlara bile hoş görünür.

Bu renk, Kaplan gözü’nün neyi temsil ettiği hakkında çok şey anlatıyor. Güç, güç, güven, zeka, cüret ve ihtimaller ne olursa olsun kendi kalbini ve aklını takip etmek elinizde olacaktır. Bu, ufku aramak ve servetinizi kendi şartlarınıza göre yapmakla ilgili bir taş. Ama yine de parlak bir gülümseme ve sarsılması imkansız bir özgüven duygusuyla yapamayacağınız hiçbir şey olmayacak.

Sahip olduğu birçok renk bandı nedeniyle hangi rengi alırsanız alın, Ametist’e benzeyen çok çekici bir taştır. Kaplan Gözü taşı her zaman gizemli ve güçlü bir tılsım olarak görülmüştür çünkü her şeyi görür ve bilir. Kaplan gözü taşı özellikleri yalnızca bunlarla sınırlı kalmıyor.

Kaplan Gözü Taşı Çeşitleri

Kaplan Gözü’nün diğer türleri arasında Siyah, Mavi, Kırmızı ve Yeşil bulunur, ancak bunlar son derece nadirdir. Kaplan Gözü’nün desenleri, basit bir çizgili desenden, altın-kahverengi bir arka plan üzerinde birçok siyah yaydan oluşan ‘Kaplan şeridi’ olarak bilinen sembole kadar uzanır.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

Kuvars’ın Kaplan gözü’nde bulunması alışılmadık bir durum değildir, ancak saf bir taş olarak veya başka bir deyişle, onunla karıştırılmış başka hiçbir mineral veya malzeme olmadan da var olabilir.

Kaplan Gözü Taşı Nasıl Kullanılır

Kaplan Gözü taşları en çok aranan metafizik kristallerden biridir. Zengin, dünyevi renkleri ve geveze hareketleri onlara takı tasarımında ve uğurlu bir tılsım olarak hak ettikleri yeri kazandırmıştır. Kaplan Gözü taşı, içgörü elde etmek, netlik getirmek ve şansı kullanmak için kullanılan bir taştır. Kötü veya kötü enerjiyi korumak ve kovmak için kullanılabilir. Enerjik frekansı aşağıdaki şekillerde yardımcı olabilir:

1. Fiziksel Enerji: Değerli taş, insan enerji alanlarını geliştiren ve bir güç ve canlılık havası yaratmaya yardımcı olan yüksek bir titreşime sahiptir.

2. Zenginlik ve Bolluk: Hayatınızın her alanında iyi şanslar, refah ve bolluk getirir. Zenginliği çekmenize yardımcı olacak ve onu korumak için gereken güveni size verecektir.

3. Koruma: Tehlike veya zarardan kişisel korunma; üstler veya üstler tarafından koruma; iş konuları, sağlık sorunları ve yatırımlar gibi maddi güvenlik koruması sağlar.

4. Aşk: Kaplan gözü, romantik partnerinizde sadakati artırmak için kullanılabilir; zor durumlarla karşı karşıya olan sevgilileri, yeni evlileri veya evli çiftleri bir araya getirmek için iyidir. Muhabbet kuşları arasındaki ortaklığı ve işbirliğini teşvik eder.

5. Meditasyon: Bu kristal, hedeflerinizi tezahür ettirmeye çalışırken yardımcı olur. Kaplan gözü kristali berraklık ve bilgelik getirir; hayatınızda iyi seçimler yapmanıza yardımcı olurlar.

Kaplan Gözü aynı zamanda şans taşı olarak da kullanılır ve nazarın etkili bir saptırıcısı olduğuna inanılır. Refahı, başarıyı, kazalardan korunmayı, olumsuzlukları ve korkuyu artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca işletme sahiplerine, tüccarlara, kumarbazlara ve girişimcilere başarı, zenginlik ve refah getirebilir.

Rengi, kişinin canlılığını ve yaşam gücünü uyarmak için kullanılabilen Güneş’in ateşini ( ateş enerjisi ) yansıtır. Sahibini fiziksel zararlardan veya insanlardan gelebilecek tehlikelerden koruduğuna inanılır.

6. Kişisel Gelişim: Bu taş, ruhsal ve kişisel yaşamınızda başarı getirir. Kendine güven inşa etmeye, korku ve güvensizliği gidermeye yardımcı olur; hayatınıza daha olumlu şeyler getirmenin yanı sıra, sizi mutlu bir hayat yaşamaktan alıkoyabilecek öfke veya kırgınlıkları serbest bırakmaya teşvik eder. Aynı zamanda duygusal istikrar, bilgelik ve büyüme getirir. Ayrıca bu taş Solar Pleksus Çakrası ile ilişkilidir.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

7. Astral Projeksiyon: Kaplan Gözü, astral projeksiyon ve berrak rüya için kullanılır. Bu taşla pratik yapmak, korkularınızdan kurtulmanıza ve hayatta risk alma cesaretini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan Gözü, diğer herhangi bir kristalin veya taşın enerjisini yükselten ve güçlendiren bir taştır. Hayatınızda denge ve uyum arıyorsanız, sahip olmanız gereken bir taştır. Bir başkasıyla uğraşmakla çok meşgul olduğunuz için hayatınızın bir yönünün kontrolünü kaybettiğinizi hissediyor olabilirsiniz. Bu, hayatınızdaki dengeyi yeniden kurmanız için mükemmel bir taş olacak.

Aralık doğum taşında olduğu gibi Kaplan Gözü de korkularınızı ve endişelerinizi serbest bırakmak için iyi bir taştır. Size cesaret, zihin gücü ve yolunuza çıkacak her şeyin üstesinden gelmek için özgüven verebilecek taştır. Odaklanmanız ve yaratıcılığınız büyük ölçüde artacağından, hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Kaplan gözü taşı faydaları biraz da nasıl kullanılacağına bağlıdır.

Güven ve iyimserlik içinizi dolduracak ve tüm eksiklik veya eksiklik duyguları ortadan kalkacak. Kaplan gözü değerli taşları ayrıca öz değer duygunuzu da geliştirecektir. İyi niyet elçisi olmanıza yardımcı olacaklar. Başkalarına yardım etmek ve onlara bir değişim aracısı olmanız ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeniz, kaçınılmaz olacaktır.

Kaplan Gözü’nün geleneksel bir kullanımı, kendinizi lanetlerden veya diğer kötü isteklerden korumak için bir muska gibidir. Ayrıca psişik yeteneklerinizden daha pratik bir şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

En İyi Sonuçlar İçin Kaplan Gözü Taşı Nasıl Kullanılır?

Kaplan Gözü’nü takı olarak takarak, taşın enerjisini çakralarınıza yakın tutarak daha etkili olmasını sağlarsınız. Ve Kaplan Gözü’nün iyi çalıştığı birden fazla çakra vardır. Solar pleksusa, ayrıca sakral ve kök çakraya bağlanır. Bu, bu taşın en derin ve en mahrem duygusal ve ruhsal yönlerinize bağlandığı ve onları teşvik ettiği anlamına gelir.

Taşa bağlı çakralar sizin en derin ve en gerçek benliğinizdir. Kaplan gözü’nün enerjisinin etkin kullanımıyla çevrenizdeki dünyayla heyecan verici yeni yollarla bağlantı kurabilirsiniz. Bu şekilde başarıya ve bolluğa, aynı zamanda zevk ve rahatlamaya ulaşabilirsiniz.

Kaplan gözünü, Kaplan Gözü taşı kolye ve kaplan gözü taşı bileklik olarak takmak en iyisidir, böylece her zaman vücudunuza yakın olur. Kaplan Gözü bilekliği, bu taşın tüm faydalarını size vermenin özellikle harika bir yoludur. Bir bilezik ağrıyan eklemleri yatıştırmaya yardımcı olacaktır. Bilgisayarlarla çok çalışıyorsanız veya kendinizi zinde tutmanız gerekiyorsa, bu özellikle önemlidir.

Kaplan gözü taşı çok yönlü olduğu için, onu kullanmanın doğru ya da yanlış bir yolu yoktur. Onu evinize yerleştirebilir, fiziksel olarak size yakın tutabilir, hatta rüyalarınızdan gelen mesajları ve vizyonları daha tam olarak deneyimlemenizi sağlamak için yastığınızın altına koyabilirsiniz.

Önemli olan taşın yakınlığıdır. Kaplan Gözü taşının enerjilerini sizinle en iyi şekilde bağlantı kurmaya bu şekilde ikna edersiniz. Onu çantanızda veya cebinizde tutun ki şifalı titreşimleri her zaman vücudunuza yakın olsun. Dua ederken veya meditasyon yaparken de elinizde tutabilirsiniz.

Vücudunuza takmak istemiyorsanız odanızın, evinizin veya ofisinizin güney köşesine koyabilirsiniz. Bu aktiviteyi, sevgiyi, sıcaklığı, aydınlanmayı ve coşkuyu teşvik eder. Kaplan Gözü daha fazla tutku ve duygu getirecek, ilişkileri sağlamlaştıracak ve dostlukları mühürleyecektir.

Kaplan Gözü Taşı Güçleri

Kaplan Gözü, başkaları tarafından istismar veya tahakküm gibi durumları iyileştirmek için yararlı olan sıcak ve koruyucu bir enerjiye sahiptir. Kaplan Gözü, farkında olmadığınız derin korkuları veya endişeleri yüzeye çıkarabilir. Bu enerjiden faydalanmalı ve kendinizi kendi terapistiniz olarak kullanmalısınız.

Kaplan Gözü Taşı Güçleri – Şifa verici güçler

Kaplan Gözü sadece temas ettiği diğer taşların enerjilerini yükselten bir taş değildir. İyileştirici enerjileri ayrıca hastalıkları iyileştirebilir veya insan vücudundaki ağrıları hafifletebilir. Tabii ki, uygun tıbbi tedavi almanın yerini almamalı! Ama aynı zamanda vücudunuza ne kadar fayda sağlayabileceği konusunda sizi şaşırtacaktır.

Kaplan Gözü, zihinsel sağlık sorunları veya kişilik bozukluklarından muzdarip olanlara fayda sağlayabilir. Daha net düşünmenizi sağlayarak zihinsel çatışmaları çözmenize yardımcı olacaktır. Sinüs tıkanıklıklarını gidermede ve görme problemlerini hafifletmede de iyidir. Metabolizmanızı artırmanıza ve enerji seviyenizi yüksek tutmanıza yardımcı olacaktır.

Kaplan Gözü’nün ayrıca kırık kemiklerin iyileşmesine yardımcı olduğu ve boyun veya omurilik problemlerinden hızlı iyileşmeyi kolaylaştırdığı bilinmektedir. Toksinleri vücuttan temizleyebilir ve sizi rahatsız eden her şeyden kurtulmanız için size güç verebilir. Kaplan Gözü taşı sahibi olmak aynı zamanda fiziksel ve zihinsel olarak daha aktif olmaya davettir.

İlk etapta hastalık, yaralanma ve hastalıkların ortaya çıkmasını önleyecek şekilde enerjilerini hayatımıza davet etmemiz gerekir. Kaplan gözü, direncinizi artırmanıza ve sizin enfeksiyona ve incinmeye karşı daha dayanıklı hale gelmenize yardımcı olabilir.

Aslında, bu taşı toplamanıza yardımcı olabilecek katıksız kararlılık ve azim ruhu, kendiniz ve çevrenizdekiler için oldukça sürpriz olabilir. Bu yüzden aşırıya kaçmamaya dikkat edin! Ne de olsa, bu taşın ismine ilham veren o güçlü büyük doğa kedileri bile bazen günlerini güneşlenerek ve dinlenerek geçirecekler.

Kaplan Gözü Taşı Güçleri – Para

Kaplan gözü şans ve iş için iyidir. Özellikle kendi işinizi kuruyorsanız veya iş dünyasına ilk kez girdiyseniz, bu özellikle iyidir. Küçük ayrıntılara da dikkat çekebilir. Kaplan Gözü altın bir taştır. Zenginliğinizi artırmak, para akışınızı artırmak veya büyüme veya genişleme için daha fazla fırsat yaratmak istiyorsanız, yanınızda olması mükemmel bir taştır.

Kartlarınızı doğru oynarsanız hayatınıza bolluk ve refah getirebilir! Kaplan gözü’nün mistik görünümü yardımcı olamaz ama başarıya ilham verir. Unutmayın, bu taşın adı güçlü ve büyük bir kediden geliyor. Kaplan gibi, güçlenmiş, kendinden emin ve hedeflerinin peşinden koşarak adım atabilecek ve bu gücü fazlasıyla hissedeceksin!

Ancak kaplanların avlarını gizlenerek avladığını unutmayın. Aynı şekilde Kaplan Gözü, gerektiğinde sağduyulu olmanıza yardımcı olan enerjilere bağlanmanıza yardımcı olacaktır. Bu, sizi sinsi yapacağı anlamına gelmez. Dahası, elinizi ne zaman göstereceğinizi ve sahne arkasında destenizi ne zaman karıştıracağınızı bilmek meselesidir.

Örneğin, iş yerinde sizin takdirinize ihtiyaç duyan büyük bir proje hazırlıyor veya bir gizlilik sözleşmesi imzalıyor olabilirsiniz. Benzer şekilde, iyi fikirlerinizin çalınması ve başkaları tarafından çabalarınız aracılığıyla kariyer ilerlemesi için kullanılması talihsizliği yaşamış olabilirsiniz.

Kaplan gözü, hedeflerinizin ne zaman ortaya çıkmayacağını bilmenize yardımcı olabilir. Ama aynı zamanda iyi bir iş arkadaşının yapması gerektiği gibi güneşli ve neşeli kalmak oldukça önemlidir. Çok çalıştığınızda ve başarınızı hayal ettiğinizde size iyi şanslar getirecektir. Uğraşlarınıza verdiğiniz enerjileri artırabilir, bu yüzden size bol miktarda şans da çekecektir.

Kaplan gözü, irade gücünüzü ve başarılı olma niyetinizi güçlendirmede çalışacaktır. Bu içsel cesaret ve inanç duygusu, etrafınızdaki dünya kararsız ve belirsiz göründüğünde size yardımcı olacaktır. Kaos zamanlarında, ayağa kalkmak, fırtınayı beklemek ve en iyi fikirlerimizi yatağa atmak cezbedicidir. Başarısızlık korkusu tamamen doğal bir insan özelliğidir. Ancak sizi hak ettiğiniz ilerlemeyi sağlamaktan çok kolay bir şekilde caydırabilir.

Kaplan Gözü taşı ile meditasyon yapmak, hırslarınıza bağlanmanıza yardımcı olur, ancak sizi ele geçirmelerine ve fantezi uçuşlarında sizi alıp götürmelerine izin vermez. Bunun yerine, planlarınızı ölçülü, akıllı adımlarla harekete geçirecek pragmatizme sahip olduğunuzu göreceksiniz. Ama aynı zamanda, diğerleri güvenli bir şekilde oynarken takip etmek için gereken cesaretle adımlarınızı atacaksınız.

Servetinizi artırmanıza ve bunu yaparken sağduyulu davranmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, bir hevesle harcama isteğinizi azaltacak ve aşırı harcamalara direnmenize yardımcı olacaktır. Girişimciler veya iş dünyasına ilk kez girecek olanlar için en iyi şans ve servet taşıdır. Ancak, bir girişimci olmasanız bile Kaplan Gözü’nün enerjisi, hayallerinizi ve arzularınızı gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

Bir projeye bağlılığa ilham verecek. Düşünme tarzınıza meydan okuyacak ve güvenlikten vazgeçmenize ve sadece yeni bir şey denemenize neden olacak. Bazen sadece yeniyi kucaklamanız ve eskiyi ya da artık işe yaramayan şeyleri bırakmayı öğrenmeniz gerekir. Özellikle bunu yapmak kariyerinizi veya işinizi ileriye taşımanıza yardımcı olacaksa bir dakika bile düşünmemeniz gerekiyor.

Kariyer değiştirmeyi, önemli bir sınava hazırlanmayı veya gelecekteki bir proje için bilgi tabanınızı oluşturmayı düşünüyorsanız, sahip olmanız gereken bir taştır. Size kararlılık ve cesaret verecektir. Önünüzde olanlardan daha az korkacaksınız. Açıkça düşünmenize ve yapılması gerekeni yapacak kadar cesur olmanıza yardımcı olacak harika bir destek taşıdır.

Kaplan gözü, herhangi bir durumdan daha fazla haberdar olmanızı sağlayacak ve olumlu aksiyon alabilmeniz için en küçük ayrıntılara dikkat etmenize yardımcı olacaktır. Krizleri çözmek için sahip olunması gereken en iyi taştır ve en iyi hareket tarzını seçmek için net bir şekilde düşünmenize yardımcı olacaktır.

Kaplan gözü, gönül rahatlığıyla kaşlarını çatar ve sizi her zaman %100 en iyi durumda olmaya teşvik eder. Asla defnenize dayanmamanızı ve her zaman kalıpların dışında düşünmenizi hatırlatıyor. Evinize, ofisinize veya işinize düzenli bir para akışı çekmek için Kaplan Gözü’nü kullanın. Hızlı düşünmek veya bir kişiyi ölçmek ve güvenilip güvenilmeyeceğini belirlemek için kullanın. Kaplan gözü sizin ve kişisel servetiniz için harikalar yaratabilir!

Kaplan Gözü Taşı Güçleri – Aşk

Kaplan Gözü, partnerinizle olan ilişkinizi geliştirmek için kullanılabilecek bir taştır. Hayatınıza girecek ve sizi çevreleyen illüzyonları görmenize yardımcı olacak. Aynı zamanda size bir denge ve uyum hissi verecektir. Kaplan gözü’nün enerjileri ile daha fazla içgörü ve algıya sahip olacaksınız. Ve sizin için iyi niyetleri olmayan insanlardan korunmanıza yardımcı olacaktır.

İlişkiler söz konusu olduğunda Kaplan gözü, aşk hayatınızda harekete geçmeniz için sizi cesaretlendirecek. İlişkiniz artık sizi mutlu etmediği için şu anda bekar olmak istiyorsanız, Kaplan Gözü sonunda ayrılma cesaretini bulmanıza yardımcı olacaktır.

Ancak, bir ilişki içinde olmak, nişanlanmak veya evlenmek istiyorsanız, bunu gerçekleştirmek size kalmış! Bir Kaplan Gözü taşı, bunu gerçekleştirmeniz için size ilham verecektir. Gerçekten nasıl hissettiğinizi anlamanıza yardımcı olacak ve size doğru yönde çok ihtiyaç duyduğunuz itici gücü verecektir.

Çoğu insanın eğilimi, sadece akışa devam etmek ve onları nereye götüreceğini görmektir. Çoğu zaman, onları artık mutlu olmadıkları bir durumda sıkışıp bırakır. Yine de Kaplan gözü’nün metafiziksel özellikleri sayesinde, arkanıza yaslanıp koşulların sizin adınıza karar vermesine izin vermeye daha az meyilli olduğunuzu göreceksiniz.

Hak etmediğimiz şekillerde muamele görüp görmediğimizi anlamak çok önemlidir. Bazen bu, sert gerçeklerle ve zor gerçeklerle yüzleşmek anlamına gelir. Ancak bu taş, bu tür zorluklara bir gecede çare olmayacak. Ancak aynı zamanda, bu sorunların üstesinden gelmek için doğru kelimeleri ve eylemleri bulmanın birdenbire nasıl daha kolay yönetilebilir hissettireceğine şaşırabilirsiniz.

Kaplan Gözü taşının yardımıyla doğru olanı yapma ve gerçek mutluluğu bulma cesaretini bulabileceksiniz. Mutluluğu bulmak asla kolay bir şey değildir. Ama temiz bir kafa ve hafif bir kalple, onu er ya da geç bulacaksınız. Bu taştan alacağınız enerji, anlayış ve sezgi ile zor kararlar vermenize yardımcı olacaktır.

Artık ne yapacağınızı kafaya takarak çok fazla zaman harcamayacaksınız ya da ne yapacağınızı bildiğiniz için bir şeyi yapmayı ertelemeyeceksiniz. Duygularınız artık sizi kolayca etkilemeyecek. Bunun yerine, daha sakin, daha merkezli ve gerçekliğe daha bağlı olacaksınız. Hayatta da daha pratik bir yaklaşımınız olacak.

Kaplan gözü’nün hayatınızdaki varlığıyla, bir taahhütte bulunmanın daha kolay olduğunu anlayacaksınız. Çünkü ne istediğini biliyorsun ve bunu nasıl gerçekleştireceğini biliyorsun. Değişikliklerin ortasında korkularınızı serbest bırakmanın ve sakin kalmanın daha kolay olduğunu fark edeceksiniz. Hayat bu kadar hızlı akıp gitse bile toprakta kalabileceğinizi anlayacaksınız.

Genel olarak bu, Kaplan Gözü’nü bir hikayenin veya durumun her iki tarafını da görmenize, anlamanıza ve kabul etmenize yardımcı olabilecek bir denge taşı yapar. Kaplan gözü, güvendiğiniz insanlar tarafından istismar edilmemeniz için duyularınızı keskinleştirir. Sizi, sizin için onurlu niyetlerden daha azına sahip insanlardan koruyacaktır.

Kaplan Gözü gibi altın taşlar, aşk ve ilişkiler söz konusu olduğunda en büyük ve en güçlü arzularınızı tezahür ettirmenize yardımcı olacaktır. Kaplan gözü özellikle bu konuda güçlüdür. Ve bu taşı hayatınıza kabul ettiğinizde, o besleyici enerjiyi içinizde açmaya hazır bulabilirsiniz.

Anlaşmazlığa neden olan her şeyden kurtulacak ve bağlılığa ve gerçek aşka ilham verecek. Kaplan gözü bir tür uğurlu tılsım görevi görecek çünkü ona bağlı olduğunuzda her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Her zaman hayalini kurduğunuz aşk hikayesine sahip olabilirsiniz.

Sonsuza kadar aşık olduğun kişiyle birlikte olabilirsin. Yeterince istersen her şey mümkün! Yakınınızda bir Kaplan Gözü taşı olması, bir ilişkideki gerilimleri yatıştırmaya veya farklılıkları gidermeye yardımcı olacaktır. Uyum ve dengeyi teşvik edecek ve sizi sakin ve odaklanmış kalmaya teşvik edecektir.

Eşinizle olan mutluluğunuzu etkileyen bağımlılık yapan davranışlarla savaşmaya yardımcı olmak istiyorsanız, bir Kaplan Gözü taşını yakınınızda tutun. Kaplan gözü kristali sizin veya partnerinizin gücünü teşvik etme konusunda oldukça yeteneklidir!

Örneğin, eşiniz stres zamanlarında alkole biraz fazla dayanabilir. Ya da bir molaya ihtiyacınız olduğunu hissettiğinizde kendinizi bir sigarayı söndürürken bulabilirsiniz. Kaplan gözü, döngüyü kırmanız için size güç verebilir.

Aslanların ve kaplanların kürklerinin, gözlerinin ve asil duruşlarının altın parıltısı bu taşın yüzeyinin altında yüzüyor gibi görünüyor. Bu bir güç ve haysiyet taşıdır ve bu nedenle daha özgüvenli ve kendinden emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Bu taşla adım adım meditasyon yapmak, bunu kendi başınıza veya eşinizle birlikte yapabilecek kadar esnek olduğunuzu görmenize yardımcı olacaktır. İkinizin de zarar verici davranışlara yaslanmasına gerek yok. Tabii ki, meditasyon dışında da gücünüzü artırmak için Kaplan Gözü’nü yakın tutabilirsiniz.

Artan içgörü ve algı için, özellikle kendinizi yabancı bir bölgede veya durumlarda bulduğunuzda, vücudunuza takın. Bir Kaplan Gözü’nün sevgi dolu ve koruyucu enerjilerinin sizin için çalışmasıyla sonsuza kadar mutlu yaşamak her zaman mümkün olacak! Sadece sizin ve ilişkiniz için neler yapabileceğine güvenmeniz gerekiyor.

Kaplan gözü Taşı ile Birleştirilecek En İyi Kristaller ve Taşlar

Kaplan Gözü çarpıcı ve ayırt edicidir. Ancak koleksiyonunuzda bulunabilecek diğer kristaller ve taşlarla iyi çalışır! Kesinlikle kendi başına etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Ama aynı zamanda diğer taşların ve kristallerin enerjileriyle birlikte harikalar yaratır.

En sevdiğiniz Kuvars veya kristalle ( Sitrin gibi ) eşleştirmek için harika bir taştır ve kuvars veya kristalin üzerinizdeki etkisini büyütmesini bekleyebilirsiniz. Bazen, aranızda daha hassas olanlar, zaman zaman Kaplan Gözü’nün biraz baskın olduğunu hissedebilir.

Başa çıkabileceğinizden daha fazla olduğunu düşünüyorsanız, bu yoğun enerjiyi yumuşatmak için diğer taşları kullanın ve çok fazla heyecanlanmadan yalnızca anında olumlu etkilerini alın. Ayrıca tersini yapabilir ve efektlerini güçlendirmek için Kaplan gözü ile birlikte daha ince taşlar kullanabilirsiniz.

Taşlarınızı birleştirdiğinizde, size istenen sonuçları sağlamak için ne kadar iyi çalışacaklarına ilişkinin durumuna bağlıdır. Örneğin, şifa için Kaplan Gözü kullanıyorsanız, onu vücudunuzdaki dengeyi ve uyumu geri kazanmaya yardımcı olacak taşlarla birleştirmek isteyebilirsiniz.

Serpantin taşı

Taşlarınızın enerjisini yükseltmek için Kaplan gözü’nü Serpantin taşı ile  birleştirebilirsiniz. Birlikte, vücudunuzda hissedebileceğiniz fiziksel rahatsızlığı veya hayatınızdaki olumsuz insanların neden olduğu duygusal stresi etkili bir şekilde hafifletebilirler.

Mavi Dantel Akik

Kaplan Gözü’nden yayılan enerjileri, fiziksel ya da duygusal sıkıntı zamanlarında berraklık ve dinginlik sağladığı bilinen Mavi Dantel Akik taşı ile birlikte kullanabilirsiniz. Bu iki kristali kullanarak, bir kristalin enerjilerini etkin bir şekilde diğerine aktarıyorsunuz.

Bunları birlikte kullanmak, duygularınızı dengelemeye yardımcı olabilecek biraz daha topraklanmış ve dengeli hissetmenizi sağlar. Mavi Dantel Akik aynı zamanda huzurla da ilişkilidir ve hayatınızda olup bitenlerden dolayı stres veya endişe yaşıyorsanız, onu Kaplan gözü taşı için iyi bir ortak yapar.

Apaçi Gözyaşları

Kaplan Gözü’nü, sıkıntılı zamanlarda size güç veren bir taş olan Apaçi Gözyaşları gibi stabiliteyi ve korumayı desteklediği bilinen taşlarla birlikte kullanabilirsiniz.

Bu iki güzel kristali birlikte kullanarak, etrafınızdaki dünyanın kaotik enerjisine karşı daha az savunmasız hissederken, içinden geçmekte olduğunuz tüm negatif enerjiyi salıverirsiniz ki bunu yapmak her zaman kolay değildir. Yine de Kaplan gözü bunun üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

Selenit

Kaplan gözü’nü, duygusal çalkantı zamanlarında istikrarı ve rahatlamayı destekleyen başka bir kristal olan Selenite ile kullanabilirsiniz . Ayrıca vücudunuzdaki tüm negatif enerjileri atmanızı sağlayan arındırıcı özelliklere sahiptir, etkileşimlerinizde daha hafif ve daha pozitif hissetmenizi sağlar.

Kaplan gözü, duygusal istikrarınızı test eden zamanlardan geçerseniz oldukça faydalı olan yüksek bir güven seviyesini korumanıza yardımcı olur. Selenite’nin topraklama enerjisi ile birleştirin ve her iki kristalin de enerjilerinin birbirini çok güzel tamamladığına şahit olun.

Selenite’nin pozitif enerjileri, bunalmış veya endişeli hissetmeden memnuniyet ve netlik duygunuzu korumanıza izin verecektir. Aynı zamanda Kaplan gözü, başarı için gerekli gücü ve kararlılığı sağlayarak yolunuzdaki tüm engelleri aşmanıza yardımcı olacaktır.

Siyah Obsidyen

İnsanlarla güven sorununuz varsa, güvenmeyi ve etrafınızdakilere açılmayı öğrenebilmeniz için Kaplan Gözü’nü Siyah Obsidyen taşı ile kullanmak iyi bir fikir olabilir. Siyah Obsidiyen, diğer insanlara karşı güvensizliğinizin ve şüpheciliğinizin kökü olan korkuyu yenmek için güçlü bir araçtır. Bu iki taş birlikte çalışarak etrafınızdakilere açılmanın ve insanların iyi kalpli oldukları gerçeğine güvenmenin önemini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Kaplan gözü, zihinsel yeteneklerinizi geliştirme konusunda da oldukça etkilidir. Beyninizin her gün pozitif olarak vergilendirilmediğini düşünüyorsanız, neden duyularınızı harekete geçirecek ve entelektüel yeteneklerinizi keskinleştirecek diğer taşlarla birlikte kullanmıyorsunuz?

Krisopraz

Kaplan Gözü’nü, yalnızca zihni uyardığı bilinen değil, aynı zamanda konsantrasyonunuzu da uzun süre artıran bir kristal olan Krisopraz’ın enerjisiyle kullanabilirsiniz. Bu ikisini birleştirmek, zihinsel netliğinizi artıracak ve yeni ve heyecan verici fikirleri hızlı bir şekilde formüle etme yeteneğinizi artıracaktır.

Bununla birlikte, özellikle her zaman çok analitik ve şüpheci olma eğilimindeyseniz, Krisopraz kullanırken dikkatli olmalısınız. Düşüncelerinize ve fikirlerinize biraz fazla bağlı olmak, sizinkiyle aynı çizgiyi takip etmiyorlarsa, kendinizi ve başkalarını aşırı derecede eleştirmenize neden olabilir.

Altın Labradorit

Kaplan Gözü’nü Altın Labradorit’in güçlü enerjilerinin yanında kullanabilirsiniz. Bu taş, zihninizi açmanıza ve size verilen bilgilere daha açık olmanıza yardımcı olacaktır. Hayata karşı olumlu bir tutumu teşvik etmesiyle de bilinir, önünüzdeki tüm durumları yeni ve taze bir bakış açısıyla görmenizi sağlar. Altın Labradorit, olumsuz düşünce ve duyguları olumluya dönüştürmeye de yardımcı olabilir, bu da size zihinsel ve fiziksel olarak fayda sağlayacaktır.

Ancak bunun herkes için geçerli olmadığını unutmayın, çünkü bazıları için çok fazla enerji artışı olabilir ve bu da odaklarını kaybetmelerine neden olabilir. Her iki taşla birlikte meditasyon yaptıktan sonra bile bunalmış veya üzgün hissediyorsanız, yakın gelecekte bunları kullanmayı bırakmak isteyebilirsiniz.

Beyaz Howlit

Stres zamanlarında rahatlamanızı sağlayacak bir güvenlik ve huzur duygusu için Kaplan Gözünü Beyaz Howlite taşına yerleştirebilirsiniz. Beyaz Howlite, vücudunuzun rahatlamasını sağlayan tüm negatif enerji kaynaklarını ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu için dinginliği teşvik etmesiyle bilinir. Bu taşları vücudunuzda tutarsanız, omuzlarınızdan bir yük kalkmış gibi hissederek daha iyi odaklanmanızı ve zor zamanlarda bile sakin kalmanızı sağlar.

Siyah Turmalin

Kaplan Gözü, hayatınızdan olumsuz titreşimleri ve duyguları çıkarmak için Siyah Turmalin taşı ile de kullanılabilir. Birlikte çalışarak bu iki taş, hedeflerinize ulaşmak için olumlu bir tutum sürdürmenize yardımcı olabilir. Siyah Turmalin, arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmak istiyorsanız çok önemli olan özgüveni artırır.

Kaplan gözü ile elinizin altında tutarak, hayallerinizin peşinden gitme konusunda kendinize daha fazla güvenecek ve onları gerçeğe dönüştürme dürtüsüne sahip olacaksınız. Bu da, geleceğe dair kaybolmak veya güvensizlik yerine, hayatınızda daha güvende ve topraklanmış hissetmenizi sağlayacaktır.

Siyah Turmalin, size karşı zararlı düşünce ve duygular gönderen negatif enerjilere karşı koruyucu bir taş olarak da kullanılabilir. Kaplan gözü ile elinizin altında tutarak, kendinizi olumsuzluklara karşı koruyabilecek ve zihninizi açık tutabileceksiniz, böylece geleceğiniz için doğru kararları vermeye daha açık olacaksınız.

Krizokol

Öfke sorunlarınızı olumlu bir şekilde gidermek için Kaplan Gözü’nü Krizokol taşı ile de birleştirebilirsiniz. Bu taş kombinasyonunu kullanarak, duygularınız ve çevrenizdeki çevre tarafından güçlenmiş hissedeceksiniz. Stresi azaltmak ve hayatınızdaki öfke ve düşmanlık kaynaklarını ortadan kaldırmak için mükemmel bir taştır.

Onu Kaplan Gözü’ne yakın tutarak, olumsuz duygular artık günlük aktivitelerinizde veya kişisel ilişkilerinizde bir sorun olmayacak. Ancak krizokol fiziksel ve duygusal iyileşme arasındaki dengeyi temsil eden bir taş olduğu için her zaman olumlu bir değişimi teşvik etmediğini unutmayın.

Bunu Kaplan gözü ile birlikte kullanarak, problemlerinizle uğraşırken daha iddialı olacaksınız, ancak bazen işleri çok ileri götürebilirsiniz. Bu durumlardan herhangi biri, Krizokol ve Kaplan Gözü’nü bir meditasyon seansında veya düzenli olarak kullandıktan sonra ortaya çıkarsa, şimdilik bunları birlikte kullanmayı bırakmak en iyisidir.

Malakit

Kaplan Gözü, negatif enerjinizin altında ezilme hissini ortadan kaldırmak için Malakit taşı ile de kullanılabilir. Bu iki taş birlikte çalışarak, stres ve kaygıyı azaltacak, böylece hayattan istediğinizi elde etmeye daha iyi odaklanabilmeniz için kendi içinizde genel bir barış duygusunu teşvik edecektir.

Bununla birlikte, Malakit taşının kişisel değişimi ve başarıyı teşvik eden bir taş olarak yaydığı ve hayatınızda çok fazla şey üstlenmenize neden olabilecek enerjiye dikkat edin. Ayrıca, bu değişikliklerle ilişkili olumsuz duygular, çevrenizde bu zamanda kişisel gelişim arayanları da etkileyecektir. Bu kombinasyonu kullandıktan sonra bu durumlardan herhangi biri meydana gelirse, bunları birlikte kullanmayı hemen bırakmak en iyisidir.

Labradorit

Korkularınızı yenmek ve hayattaki hedeflerinize ulaşmak için Kaplan Gözünü Labradorit taşı ile kullanabilirsiniz. Bu kombinasyonun titreşimine odaklanarak, bundan sonra elde etmek istediğiniz şey hakkında daha korkusuz hissedeceksiniz, bu da bunu yaparken aşırı güven duygularına neden olabilir.

Kaplan Gözü ile Labradorit taşı kullanmak, gelecekte başarmak istediklerinizin ardındaki motivasyon nedeniyle hayata olumlu bakmayı mümkün kılar. Bununla birlikte, hayatınızdaki içsel ve dışsal değişiklikler nedeniyle olumsuz duygular ortaya çıkıyorsa, bunları bir süreliğine birlikte kullanmayı bırakmak en iyisi olabilir.

Danburit

Kaplan gözü’nü Danburite taşı ile kullanmak istiyorsanız bu kombinasyonu gece yastığınızın altına koyun ki siz uyurken auranızı temizlesin. Bu taşların titreşimine birlikte odaklanarak, gün içinde hayatınızı etkileyen her türlü soruna çözüm bulmanızı sağlayan daha huzurlu bir uykuya sahip olacaksınız. Bununla birlikte, Danburit taşının vücutta ve zihinde çok fazla enerji yaratması, olumsuz düşünce ve duyguları ortadan kaldırması ile bilinir.

Kaplan gözü ile birleştirmek, her iki taşı birlikte hayatınızdaki yaklaşan değişiklikler konusunda daha huzursuz hissetmenize neden olacaktır. Sonuç olarak, gelecek hakkında gergin hissetmeye başlarsanız veya bu taşın enerjisi nedeniyle geceleri uyumakta zorluk çekiyorsanız, bu kombinasyonu kullanmayı bırakmak en iyisidir.

Nazara Karşı Kaplan Gözü Taşı

Kaplan gözü taşı faydaları
Kaplan gözü taşı faydaları

Kaplan gözü, Nazar ile savaşmak için kullanılır. Nazar, belirli kişilerin sadece size bakarak negatif enerjiyi geçirme yeteneğidir. İnanışlara göre mavi gözlü kişilerde daha da güçlüdür. Kaplan gözü’nün parlak turuncu renkleri mavinin zıttıdır ve nazardan kaynaklanan hasarın oluşmasını engeller.

Kaplan gözü, bu yolla size verilen herhangi bir negatif enerjiyi de geri alabilir. Kaplan Gözü taşının bu eski anlamlarına ek olarak, bu özel kristal, güzel turuncu ve altın tonlarından dolayı sıklıkla kullanılmaktadır. Birlikte mutluluğu, neşeyi, refahı, manevi krallığı ve melek alemlerine girişi temsil ederler.

Bu renkler üzerinde meditasyon yaparak bu duyguların ruhunuzu doldurmasına izin verebilirsiniz. Bu güçlü taşla daha yakından çalışmaya başladığınızda karanlık ve negatif enerjiler erir. Turuncu ve siyah renkleri, ruhların bizi her zamankinden daha fazla rahatsız ettiği Cadılar Bayramı mevsiminde ruhen güvende kalmak için onu mükemmel bir taş yapar.

Farklı Kültürlerde Kaplan Gözü

Bugün bazıları buna üçüncü göz, her birimizin yaptığımız her şeyi gören ve ruhumuzun en derin kısımlarını araştıran bir parçası diyebilir.

Eski Hindistan, Afrika ve Avrupa’daki aileler bu taşı bu amaçla kullandılar. Kapı eşiğine veya pencere pervazına Kaplan Gözü taşını koyarak, çocuklarına zarar vermek veya ruhlarının derinliklerine bakarak evlerinden bir şeyler çalmak isteyen yabancıları korkuturdu.

Çin Kültüründe

Hem eski hem de şimdiki Çin kültüründe kaplan, on iki zodyak hayvanından biridir. O, ışık, ses ve madde gibi duyularla deneyimleyebileceğiniz fiziksel her şey anlamına gelen maddi dünyanın hükümdarıdır. Bu hayatta yaşanabilecek her şey, kaplan gözünün hükümdarıydı. Doğu kültürlerinde kaplan aslandan bile daha önemlidir. Onu Canavarların Kralı olarak görüyorlar.

Taşın içine gömülü olan enerji, bize bu varoluş düzleminde, kendi bedenimizin hükümdarları, düşüncelerimizin ve ruhumuzun kralları ve kraliçeleri olarak tamamen tezahür etme gücü verir. Bununla birlikte, bu taş sadece Çin’den daha fazla yerde saygı görmüştür.

Antik Mısır

Mısır’da Kaplan Gözü taşında sergilenen güzel turuncu ve altın şeritler, bu kutsal yaratığın Gözüne hapsolmuş güneş ışınlarını temsil ediyordu. Kristalin güzelliği, Nil Nehri Vadisi’nin en değerli mücevherlerinden biri olarak saygı gördü. Kaplan Gözü öğlen güneşinin gücünü, yaz ortasının enerjisini ve yıl boyunca yaşam gücünün zirvesini elinde tutar.

Firavunların mezarlarında kutsal bir adak olarak kullanıldı, çünkü büyük gücü onlara öbür dünyada gezinmelerine yardımcı olacaktı. Antik dünya boyunca, Kaplan Gözü taşı aynı zamanda her şeye gücü yeten Göz kavramını da temsil ediyordu.

İngiliz Adaları

Britanya Adaları’nda yaşayanların çoğu hala geceleri çocuğun yatağına yerleştirilen Kaplan Gözü’nün onları kabuslardan koruyacağına inanıyor. Batıl inanç orada o kadar yaygındır ki, iyi eğitimli insanlar bile buna aşinadır. Kaplan Gözü’nün boyna takılması, bir odaya yerleştirilmesi veya stratejik olarak bazı kapı aralıklarına yerleştirilmesi fark etmez; kötü ruhları uzak tutacak ve iyi rüyaların kişinin uykusuna girmesini sağlayacaktır.

Yerli Amerikalılar

Yerli Amerikalılar bu güçlü taşı iyi tanırlar. Ritüellerini gerçekleştirirken ateşe bir Kaplan Gözü yerleştirdikleri ve şükran sunusu olarak kullandıkları rivayet edilir. Ancak bu gerçeği kanıtlayacak belgelenmiş bir kanıt olmadığı için bunun doğru olup olmadığını kesin olarak söyleyemeyiz. Yine de bildiğimiz şey, koruyucu güçlerine olan inançlarının asla sarsılmadığıdır.

Taş, Yerli Amerikalılar, Karaayak Kızılderilileri ve Avustralya Aborjinleri arasında bilgeliğin, cesaretin ve gücün sembolüdür. Belirsiz bir gelecek yaşıyorsanız, alnınıza Kaplan Gözü ovuşturmanın, olaylar olmadan önce net bir şekilde görmenize yardımcı olacağı da söylenmiştir. Bu taşı takan sporcular, maçları sırasında daha net düşünmelerine ve enerji seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Antik Yunan

Antik Yunanistan’da Kaplan Gözü gibi parlak taşların mistik güçleri olduğuna inanılıyordu. Birinin evine yerleştirilen bir kaplan gözünün, kötü ruhların içine girmesini engelleyerek haneyi daha müreffeh yapacağı söylenirdi. Yunanlılar bu taşı savaş ve topluluk önünde konuşma sırasında zihinsel çatışmalar için de kullandılar, çünkü bir kişinin boynuna bir Kaplan Gözü takarsa, ona cesaret ve güven aşılayacağına inanıyorlardı.

Hindistan

Kaplan Gözü’nün Hinduizm, Budizm ve Jainizm’de de kutsal güçlere sahip olduğuna inanılıyor. Bu Doğu dinleri, taşın kalplerinden nefret, korku ve öfkeyi ortadan kaldırarak kişinin yolundaki engelleri kaldıracağına inanır. Bu mücevheri takma pratiği, bilgeliği, refahı ve başarıyı arttırmak için de kullanılır.

Karayipler

Kaplan Gözü, Afro-Karayip dinlerinin çoğunda bir tılsım olarak kabul edilir. Kişinin vücudundan kötü ruhları uzaklaştırabileceğine inanılan bu taşın, yolunuza çıkabilecek her türlü kötü şanstan koruduğuna da inanılır.

Bir Doğum Taşı Olarak Kaplan Gözü

Kaplan Gözü, Boğa ve İkizler için gezegen taşı ve bir çiftin dokuzuncu evlilik yıldönümleri için tanınan değerli taştır. Boğa için bugünün doğum taşı Zümrüt, ancak Kaplan Gözü daha yaşlı. İlk olarak 1912 yılında Boğa burcunun resmi doğum taşı olarak ortaya çıktı ve mistik özellikleri nedeniyle birçok insanın, özellikle de burcun altında doğanların favorisi haline geldi.

Kaplan Gözü Tılsımları Ve Takıları

Kaplan Gözü, netliğe ulaşmak için inanılmaz bir taş olarak bilindiğinden, geleneksel olarak kötü dilek ve lanetleri savuşturmak için bir tılsım olarak taşınır. Derin uçtan gidiyormuş gibi hissettiğinizde sizi içine çekecek, bu da onu faydalı bir denge taşı yapacaktır. Kaplan gözü taşı kolye ve kaplan gözü taşı bileklik takmak her zaman faydalıdır.

Kaplan Gözü yüksek enerjiye sahiptir. Bu yüzden genellikle canlılığınızı ve gücünüzü artırmak istediğinizde giyilir veya taşınır. Bu taşla takı takmak enerji vermeye ve ilham vermeye yardımcı olur! İyimser bir tutumun teşvik edilmesine yardımcı olacaktır. Kaplan Gözü bir koruma, topraklama ve denge taşıdır. Sizi değişime açık tutarken güveni ve yaratıcılığı artırır.

Kaplan Gözü Taşı Nasıl Temizlenir

Kaplan gözü taşı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. Kaplan gözü’nü temizlemek için yumuşak sabun ve su kullanın. Tozun yapıştığını fark ederseniz, temizlemek için yumuşak bir fırça kullanabilirsiniz. Yumuşak bir bezle veya sizin için uygun olan başka bir temizleme yöntemiyle temizlenebilir ancak taşın tekrar giyilmeden önce temizlendikten sonra kuruması için yeterli zaman olduğundan emin olun.

Kaplan gözü takılarınızı asla ultrasonik temizleyicide temizlemeyin çünkü bu, taşlara ve parçanın ayarlarına zarar verebilir. Bu bilgilerden hemen sonra kaplan gözü taşı nasıl temizlenir konusunu artık merak etmeyecek ve taşınızı en sağlıklı şekilde temizleyeceksiniz.

Feng Shui’de Kaplan Gözü Taşı Kullanımı

Feng Shui’de Kaplan Gözü, enerjileri temizleme ve sizi kötü enerjilerden koruma yeteneği ile bilinir. Kaplan Gözü, rüzgar çanları, Feng Shui oymaları ve toplar gibi çeşitli Feng Shui tedavilerinde bulunabilir. Kaplan Gözü, yüzyıllardır Feng Shui’de kullanılan bir taştır. Toprağın gücünü, şansı ve kişisel dönüşümü çağırmak için mükemmel bir taş olduğuna inanılıyor.

Sarı-kahverengi rengi genellikle bir kaplanın Gözü ile karşılaştırılır. Bu benzerlik ona adını vermiştir. Bununla birlikte, bazı Feng Shui uzmanları, yalnızca toprak kahverengi bir tonda bulunduğunda etkili olduğunu düşünürken, diğerleri, taş beyaz veya altın göründüğünde bile değerli bir taş olarak kullanılmasının haklı olduğuna inanıyor.

Kaplan Gözü, iyi şans ve servet getirme konusunda güçlü bir taştır. Bazı Feng Shui ustaları, bu taşın dokuz numaralı şanslı Bagua’nın eşdeğeri olduğunu düşünüyor. Enerjisinin engelleri aştığına inanılıyor ve önceki yaşamlardan gelen karmayı yıktığı söyleniyor. Zenginlik getirmek için pek kullanışlı değil ama gücü daha çok Toprak elementinden geliyor.

Boğa, Başak ve Oğlak gibi Dünya işaretlerine refah getirir. Ayrıca Kaplan gözü, evlerini yenilemek isteyenler için yaptıkları her işte başarıya ulaşmalarına yardımcı olabileceğinden faydalıdır. Bu taşı ofisinizde veya işyerinizde kullanmak, oradaki herkese iyi şanslar getirecektir. Terfi almaya çalışanlar bu taşın ofislerinde bulunmasından faydalanabilirler.

Kaplan Gözü Taşı Fiyatları

Kaplan gözü, iyi ve dürüst iletişimi teşvik ettiği için yanınızda bulundurmanız gereken bir taştır. İyi bir iletişiminiz olduğunda, hayatınızda yalana ve sahtekarlığa yer yoktur. Açıkçası, saf ve kesilmiş arıyorsanız, fiyat biraz yükselebilir. 400 veya 1500 arası fiyatlara etnik taş veya mücevher satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Böylesine pozitif bir taş negatif psişik saldırılar da dahil olmak üzere negatif enerjiyi dağıttığı için iyileştirici ve pozitif enerjileriyle korunacağınız için dürüstlüğünüzü ve onurunuzu korumanıza da yardımcı olacaktır.

Kaplan gözü taşının yardımıyla sezgisel bilgelik ve saf sevgi kazanacaksınız. Kendinizi her şeyin umutsuz göründüğü bir durumda bulursanız, Kaplan gözü taşı bu duygulardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca hayatınızın değişmesini kendi gözlerinizle göreceksiniz. Size yeteneklerinize olan güveni tamamen geri verecek ve tüm çakralarınızı sakinleştirecektir.. Ruh üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Gerçekten Kaplan gözü, yanınızda sahip olabileceğiniz en iyi taşlardan biridir!

Anneye Alınabilecek Hediyeler / Sevgiliye Alınacak Hediye

Yıllarını bizlere emek harcayarak geçiren ve ev hanımlığı konusunda da usta olan annelerimize, özel günlerinde hediye alıyoruz. Fakat alınabilecek bu hediyeleri çoğu zaman önceden kestiremiyoruz ve seçenekler arasında sıkışıp kalıyoruz. Ancak Kaplan gözü taşı gibi doğal taş seçenekleri bu sıkışıklığımızı tamamen ortadan kaldıracaktır.

Anneye alınabilecek hediyeler arasında en iyi seçeneklerden biri olan Kaplan gözü taşı gerçekten de anneler tarafından çokça beğenilmektedir. Doğal taşlara fazlasıyla düşkün olan annelerimiz bu taşları taktıklarında hayatlarında değişen enerjinin farkına varacaklar ve size bir kez daha teşekkür edecekler. Kaplan gözü taşının rahat kullanımı için annenize Kaplan gözü taşı kolye veya Kaplan gözü taşı bileklik alabilirsiniz. Ev hanımı anneye hediye olarak da alınabilecek bu kıymetli taş, evinizin ve özellikle annenizin enerjisini yenileyecek ve adeta size pozitif bir arkadaş olacaktır.

Anneye alınacak hediye seçeneğinin yanı sıra sevgiliye alınacak hediye konusunda da bu taşı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde sevgilinize de alabileceğiniz Kaplan gözü taşı kolye veya Kaplan gözü taşı bileklik modelleri, onu çok mutlu edecektir. Bu taşı sevgiliye alınabilecek hediyeler arasından tercih ettikten sonra, bu kıymetli taşı siz de takabilirsiniz. Çünkü aranızdaki ilişkiyi bile yoluna koymayı başaran bu taş, ilişkinizin kopmasına da asla müsade etmeyecektir.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.