Çakralar

Çakralar Ne Anlama Gelir

Çakralar Ne Anlama Gelir, Çakraların Anlamı ve Çakra Felsefesi hakkında tüm bilgi detaylı şekilde yazımızdadır.

Çakralar Ne Anlama Gelir, Çakraların Anlamı ve Çakra Felsefesi hakkında tüm bilgi detaylı şekilde yazımızdadır.

Çakralar Ne Anlama Gelir

Vücudumuzda bulunan ve mükemmel bir enerji akışıyla bizleri fazlasıyla ödüllendiren çakralar, toplamda 7 adet ana çakradan oluşmaktadır. Çakralar ne anlama gelir sorusunun yanı sıra, vücudumuzda yer edinen çakraları iyi öğrenmeli ve ne işe yaradıklarını mutlaka bilmeliyiz.

Çakralar ne anlama gelir sorusunun cevabını öğrendikten sonra, küçük çakralara da yoğunlaşabiliriz. Vücudumuzun çeşitli bölgelerinde buluna  21 adet küçük çakra da büyük etkiler sergilemektedir. Ayrıca çakralar ne anlama gelir sorusundan hemen önce, çakralar vücudumuzun hangi alanlarında yer alır sorusunun cevabını da öğrenmeniz gerekiyor.

1) Kök Çakralar Ne Anlama Gelir? (Muladhara)

Muladhara kelimesi, kök ve taban anlamına gelen Sanskritçe mula ve adhara kelimelerinden gelmektedir. Kök çakra, yaşam yolculuğunuzda size bir güvenlik ve emniyet duygusu verecektir. Fiziksel güvenliğinizi ve fiziksel ihtiyaçlarınızı yönetir.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Dengeli olduğunda, sağlıklı ve topraklanmış hissedeceksiniz. Her seferinde kendi ustalığını elde edecek ve yüksek fiziksel enerji göstereceksiniz. Çakralar ne anlama gelir diye merak ediyorsanız mutlaka tüm çakraların anlamlarını ve bulundukları alanları da öğrenmelisiniz.

Nerede bulunabilir?

Omurganın alt kısmında, pelvik tabanda ve ilk üç omurda yer alan bu bölge, dünyevi yolculuğunuzu yaparken güvenlik ve emniyet duygunuzdan sorumludur. Adrenal bezlerin yanı sıra kemikler ve iskelet yapısı ile ilişkilidir. Omurgalar, bacaklar, kalça kısmı, mesane bölgeleri ve böbrekler de bu çakra ile alakalıdır.

Hangi Renkle İlişkilidir?

Kırmızı

Hangi Elementle İlişkilidir?

Toprak

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Kök Çakra Bloke Edildiğinde Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Engellendiğinde, duygusal olarak muhtaç hale gelebilirsiniz. Ayrıca, düşük özsaygı ve kendine zarar verme eğilimi olan korkulu ve talepkar olabilirsiniz. Çok açık olduğunda, çok benmerkezci, materyalist veya muhalif olabilirsiniz. Bu dengeyi korumak için çakralar ne anlama gelir diye kendinize sorular sorarak yazımızı iyi okumanız gerekiyor.

Bu çakra engellendiğinde kendinizi daima baskılı ve tehdit altında hissedersiniz. Bu endişe aynı zamanda düşüncelerinize de nüfuz edecek ve hayatınızdaki her şey hakkında aniden kararsız hissetmenize neden olacaktır.

Bu aynı zamanda işte ve evde konsantrasyon seviyenizi de etkileyecektir. Odaklanmakta zorlanacaksınız ve refahınızla ilgili korkularınızı ve endişelerinizi sürekli düşüneceksiniz.

2) Sakral Çakralar Ne Anlama Gelir?

(Svadhishthana)

Sakral çakra, yaratıcı enerjilerinizden sorumludur. Sadece sanatsal arayışlarınız ve hayal gücünüzle değil, aynı zamanda cinselliğiniz ve yaşamınızda gerekli değişiklikleri yapma yeteneğinizle de ilişkilidir. Aynı zamanda arzularınızı ve duygularınızı da yönetir.

Nerede Bulunabilir?

Karnın ortasında, göbek deliğinin sadece birkaç santim altında bulunabilir. Onunla ilişkili diğer vücut parçaları arasında rahim, dolaşım sistemi, mesane ve üreme organları bulunur. Ayrıca yumurtalıklarla glandüler bir bağlantısı vardır.

Hangi Renkle İlişkilidir?

Turuncu

Hangi Elementle İlişkilidir?

Suçlu

Sakral Çakra Bloke Edildiğinde Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Bununla ilgili bir sorun olduğunda, sıkılmış, huzursuz, motivasyonsuz veya ilhamsız hissetmeye daha meyilli olacaksınız. Aynı zamanda düşük cinsel dürtü veya cinsel aktivitelere ilgisizlik olarak da kendini gösterecektir. Değişime karşı korkacak veya direneceksiniz ve bunu geciktirmek veya yapmaktan kaçınmak için her şeyi yapacaksınız.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

Çok açık olduğunda, duygusal olarak dengesiz hissedeceksin. Bir şeyleri gerçekten yapmak yerine hayal kurmak veya hayal kurmak için daha fazla zaman harcayacaksınız. Buradaki bir dengesizlik de daha kontrollü ve manipülatif olmanıza neden olacaktır.

çakralar ne anlama gelir
çakralar ne anlama gelir

Çok uyarıldığında, cinsel olarak çok bağımlı hale geleceksiniz. Aşırı hassas olma eğilimi de meydana gelecektir. Sebepsiz yere kendini suçlu hissedeceksin ve kendini boş yere dövmeye başlayacaksın. Kendinizi tatminsiz hissettiğinizde veya hayatınızdan zevk almayı zor bulduğunuzda, sakral çakra da etkilenir.

Yeteneklerinizden şüphe duymanıza neden olan olumsuz geri bildirimler aldığınızda rahatsız olur. Dengeli olan sakral çakra, sizi mutlu eden duruma fazlasıyla uyum sağlamanıza olanak tanır. Ayrıca daha etkileyici, yaratıcı ve güvenilir olacaksınız! Sakral çakranızın rahatsız olmaması adına dikkatli davranmalı, çakralar ne anlama gelir sorusunun cevabını iyi öğrenmelisiniz.

3) Solar Pleksus Çakralar Ne Anlama Gelir?

(Manipura)

Solar pleksus çakrası, kişisel gücünüzü yönetir. Benlik saygısı, kararlılık ve özerklik ile ilişkilidir. Bu çakra ile her şey yolunda olduğunda, önünüzde açık bir yolun keyfini çıkaracak ve başarıya ulaşmak için ne yapılması gerektiğini bileceksiniz. Ayrıca daha bağımsız hale gelecek ve kafanıza koyduğunuz her şeyi başaracak enerjiye sahip olacaksınız.

Nerede Bulunabilir?

Solar pleksus çakrası mide bölgesi çevresinde bulunabilir. Karnın üst kısmında, göbek ile göğüs kafesinin tabanı arasında bulunur. Kaslar ve sindirim sistemi ile ilişkilidir ve adrenaller ve pankreas ile glandüler bir bağlantısı vardır.

Hangi Renkle İlişkilendirilir?

Sarı

Hangi Elementle İlişkilidir?

Ateş

Solar Pleksus Çakrası Bloke Olduğunda Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Bunu engelleyen bir şey varsa, güveniniz etkilenir. Hem büyük hem de küçük güvensizlikler, genellikle belirli bir alanda ortaya çıkmaya başlayacaktır. Benlik saygısı sorunları olacak ve yeterince iyi olmadığınıza ikna eden düşünce ve duygulara sahip olacaksınız.

Yeterince iyi olmadığınızı hissettiğinizde, yaşam deneyimlerinden ve zorluklardan olumlu ve faydalı dersler çıkaramayacaksınız. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü veya söylediği konusunda daha fazla endişe duyacaksınız. Ayrıca yalnız kalmaktan daha fazla korkacaksınız ve bazı şeyler hakkında çok fazla endişelenmeye başlayacaksınız.

Yargılayıcı ve kontrolcü olacaksın ve insanların yanında üstün davranmaya başlayacaksın. Devam eden değersizlik duygularınızdan, sosyal ortamlardaki hoş olmayan deneyimlerinizden ve algılanan başarısızlıklarınızdan olumsuz etkilenebilir. Ayrıca kendinize ve başkalarına daha fazla saygı duyacaksınız.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

4) Kalp Çakralar Ne Anlama Gelir?

(Anahata)

Kalp çakrası, sevgiyi, şefkati ve bağışlamayı yöneten çakradır. Sevme, bağışlama ve her şekilde ve formda nazik olma yeteneğinizle yakından bağlantılıdır. Bedeni, zihni ve ruhu da birbirine bağlayan çakra olarak nitelendirilir.

Nerede Bulunabilir?

Doğrudan kalbin üzerinde, göğsün ortasında bulunabilir. Bu çakra dolaşım sistemi ve akciğerler ile doğrudan bağlantılıdır.

Hangi Renkle İlişkilendirilir?

Yeşil

Hangi Elementle İlişkilidir?

Hava

Kalp Çakrası Bloke Olduğunda Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Engellendiğinde veya dengesi bozulduğunda, diğer insanlarla ilişki kurmakta zorlanacaksınız. Onlara kayıtsız kalacaksınız ve hayatınızda işler planladığınız gibi gitmediğinde sabırsızlanacaksınız. Ayrıca diğer insanlara güvenmeyi daha zor bulacaksınız. Kendinizi huysuz ve huzursuz hissedecek, huzur içinde olmakta zorlanacaksınız.

Eğer uyumlu değilse, aşırı dramatik ve sahiplenici olmanıza neden olur. Ayrıca sizi koşullu sevmeye meyilli hale getirecektir. Reddedilmekten korkacaksınız ve kendinize acımak için çok fazla zaman harcayacaksınız. Çakralar arasında en önemlisi olan kalp çakralar ne anlama gelir sorusunun cevabını mutlaka öğrenmelisiniz.

Aşırılıkları deneyimlemeden yapamazsınız. Çok fazla seveceksiniz ve çoğu zaman sevgiyi almaya layık olmadığınızı hissedeceksiniz. Ancak, olması gerektiği gibi çalıştığında, başkalarına karşı daha şefkatli ve sempatik olacaksınız. Ayrıca hayatınızda çok zahmetsizce huzur ve memnuniyet bulacaksınız.

Sevgi vermeye ve sevgi almaya duygusal olarak daha açık olacaksınız. Duygularınızı tam olarak hissedebileceksiniz ve onları bilişsel düzeyde daha iyi anlayacak ve kucaklayacaksınız. Aşkla ilgili olumsuz bir şey yaşadığınızda, sorunlara neden olabilir.

Birinden yeni ayrıldıysanız veya en iyi arkadaşınızla sorunlarınız varsa, bu genel iç denge duygunuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır. Ayrıca unutmayın ki, kalp çakrası üzerinde bir çakra taşı kolye taşımak sizin için çok daha iyi olacaktır.

5) Boğaz Çakralar Ne Anlama Gelir? (Vishuddha)

Boğaz çakrası iletişimi yönetir. Kendini ifade etme biçimini düzenler ve kendini dünyaya nasıl aktardığını etkiler. Açıklığınıza, dürüstlüğünüze ve ihtiyaç ve arzularınıza sahip olmanıza bağlıdır.

Nerede Bulunabilir?

Boğaz çakrası, boğazın ortasında, boyun tabanında merkezi olarak bulunur. Boyun, ağız, dişler, burun, kulaklar ve boğaz gibi diğer vücut bölümleriyle ilişkilidir. Tiroid ve paratiroid ile glandüler bir bağlantısı vardır.

Hangi Renkle İlişkilendirilir?

Mavi

Hangi Elementle İlişkilidir?

Eter

Boğaz Çakrası Bloke Olduğunda Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Tıkalı bir boğaz çakrası, söylemek istediğinizi ifade etmekte zorluk veya yetersizlik olarak kendini gösterecektir. Saklamak bile istemediğiniz bir sırla sıkışıp kalmış gibi hissedeceksiniz. İnsanların söylediklerinizle ilgilenmediğini veya düşüncelerinizi bilmek istemediğini hissetmenizi sağlayacaktır.

Ne düşündüğünüzü veya hissettiğinizi ifade etmek için doğru kelimeleri bulmanızı zorlaştıracaktır. Küçük bir tıkanıklık, iş ya da bir meslektaşınızla ilişkiniz söz konusu olduğunda kendini ifade etme konusunda mücadeleler yaratacaktır.

Bununla birlikte, büyük bir yanlış hizalama, iletişiminizde her yönden engellenmiş hissetmenize neden olacaktır. Çok uyarıldığında, fazla konuşkan olacaksınız. Ayrıca kendini beğenmiş, dogmatik veya kibirli olma eğilimi de vardır.

Aynı şey engellendiğinde de söylenebilir. Kendini ifade etmeni engeller ve seni güvenilmez biri yapar. Aynı zamanda tutarsız görüş ve bakış açılarına sahip olmanıza neden olacaktır. Dengeli olduğunda, etkili bir iletişimci olacaksınız.

Ne demek istediğinizi söyleyebileceksiniz ve başkaları tarafından kolayca anlaşılacaksınız. Gerçeği kaba ve kırıcı olmadan iletebileceksiniz. Ayrıca sahip olduklarınızla yetinmeyi çok kolay bulacaksınız. Kendinizi daha huzurlu ve topraklanmış hissetmenizi sağlayacaktır.

6) Üçüncü Göz Çakralar Ne Anlama Gelir? (Ajna)

Üçüncü göz çakrası, muhakeme ve sezgiyi yönetir. Düzgün çalıştığında güçlü bir enerji kaynağıdır çünkü büyük resme bakma yeteneğinizi geliştirir. Aynı zamanda sezginizi geliştirir ve evrenle uyumunuzu fark etmenizi sağlar.

Nerede Bulunabilir?

Üçüncü göz çakrası, kaşınızın ortasında bulunur. Ayrıca kafatasınızın tabanı ve gözlerinizle ilişkilidir ve hipofiz bezlerinizle salgı bezi bağlantısına sahiptir.

Hangi Renkle İlişkilendirilir?

Çivit

Hangi Elementle İlişkilidir?

Ekstra Duyusal Algı, ışık ve telepatik enerji

Üçüncü Göz Çakrası Bloke Edildiğinde Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Engellendiğinde, daha büyük amacınıza inanmak veya sadık kalmak için mücadele edeceksiniz. Yaptığınız şeyi yapmaya devam etmenin anlamsız olduğunu hissedeceksiniz ve tüm çabalarınızın önemsiz olduğunu hissedeceksiniz.

Başkalarının bir tür psikolojik felç olarak tanımladığı, hayatınızı etkileyen şeylere karar verememenizden dolayı kendinizi ezilmeden edemezsiniz. Burada bir tıkanıklık olduğunda, uyku sorunları da yaşayacaksınız. Kendinizi garip ve sakar hissedeceksiniz ve yeni şeyler öğrenmekte zorlanacaksınız.

Başarıdan korkacaksınız ve ondan kaçınmak için çok düşük görüşler belirlemeye başlayacaksınız. Öte yandan, çok açık olduğunda, kibirli, aşırı mantıklı ve dogmatik veya otoriter olma eğiliminiz de olacaktır. Ancak dengeli bir üçüncü göz sizi daha karizmatik ve sezgisel yapacaktır. Maddi şeylere fazla bağlanmayacaksın ve hayatta gerçekten önemli olan şeylere odaklanacaksın.

Ayrıca işaretleri tanıma ve sezginize güvenme konusunda daha ustalaşacaksınız. Hedeflerinize ulaşmak için görevlerinizi kolayca planlayacak ve gerçekleştireceksiniz. Arzularınızı hızlı ve kolay bir şekilde tezahür ettireceksiniz.

Üçüncü göz, genellikle, birisi sizi kendinizi ve amacınızı ikinci kez tahmin etmeye zorladığında yanlış hizalanır. Mantığa içgüdülerden daha çok değer verdiğinizde de denge bozulacaktır. Üçüncü göz çakrasının kontrolü zor olduğundan üçüncü göz çakralar ne anlama gelir konusunu da iyi bilmeniz gerekmektedir.

7) Taç Çakralar Ne Anlama Gelir? (Sahasrara)

Taç, anlayışı ve maneviyatı yönetir. Bu en yüksek çakradır, bu yüzden ruhla bağlantınızı belirleyen çakradır. Bazen ‘Bin Yapraklı Lotus’ çakrası olarak bilinir. En yüksek çakra olarak, sevdiğiniz hayatı yaratmaktan ve barış ve mutluluğa ulaşmaktan sorumludur.

Nerede Bulunabilir?

Bu çakra başın tepesinde bulunur. Deri, serebral korteks ve üst kafatası ile ilişkilidir ve epifiz bezi ile glandüler bir bağlantısı vardır.

Hangi Renkle İlişkilendirilir?

Menekşe, Altın veya Beyaz

Hangi Elementle İlişkilidir?

Düşünce, Kozmik Enerji

Taç Çakra Bloke Edildiğinde Hangi Davranışlar ve Duygusal Sorunlar Ortaya Çıkar?

Taç yanlış hizalandığında, bozulduğunda veya dengesiz olduğunda, dünyanın güzelliğini görmemenize veya hayatınızın özel anlarında eğlenmenize neden olur. Ruhsal olarak başıboş hissedeceksiniz ve depresyon belirtileri yaşayacaksınız. Ayrıca heyecanınızın azaldığını ve motivasyonunuzun düştüğünü fark edeceksiniz.

Tıkanmış bir taç aynı zamanda bedende, zihinde ve ruhta sürekli tükenme olarak kendini gösterecektir. Karar veremeyecek, aidiyet duygusu hissetmeyeceksiniz. Ancak taç çok açık olduğunda, hüsrana uğramış, manik depresif ve hatta psikotik hissedeceksiniz. Gerçekleşmemiş bir gücün hissedilebilir bir duygusu olacak.

Taçla her şey yolunda olduğunda, sizi çevreleyen her şeyin güzelliği ile uyumlu bir şekilde yaşayacaksınız. Tarif edilemez bir mutluluk duygusu yaşayacaksınız. Hayatın pek çok düzeyde değerli, zengin ve harika olduğunu anlayacaksınız. Manyetik kişiliğiniz parlayacak ve kendi içinizde huzura kavuşacaksınız.

Sağlıklı bir taç, hayatınızdaki günlük mucizeleri deneyimlemenizi mümkün kılacaktır. Ayrıca sizi daha üstün ve sahip olduğunuz her şeyden gerçekten memnun kılacaktır. Ne yazık ki, taç yanlış hizalanabilir ve bu dünyada ne yapabileceğinizden veya ne yapmanız gerektiğinden şüphe duymanıza neden olan zorlu yaşam deneyimleri nedeniyle yerinden çıkabilir.

Çakra Felsefesi Nereden Gelmektedir?

Çakraların bilinen en eski sözü, Hinduizm’in merkezi fikirlerinin ve felsefi kavramlarının çoğunu içeren antik Sanskritçe metinler olan Upanişadlarda bulunabilir.

Küçük Çakralar Nerede Bulunur – Küçük Çakralar Ne Anlama Gelir?

Ufak çakralar, vücutta bulunan büyük çakraların birer noktası olarak da bilinir. Başlıcaları ile benzer özelliklere sahiptirler ve sisteminize geniş bir enerji akışı yelpazesi verirler. Vücudun her yerinde bulunan 21 küçük çakra vardır.

Bunlar kulak, omuz, göbek, kasık, dirsek, diz, el ve ayağa karşılık gelen 10 iki taraflı minör çakra olarak sınıflandırılır. Yaklaşık 3 inç çapında ve vücuttan yaklaşık bir inç uzaktalar. El ve ayak taç ile, dirsek ve diz ise temel çakra ile ilişkilidir. Klavikula ve kasık kaş çakrasına, göbek ve omuz çakraları ise boğaza bağlıdır.

Son olarak, kulak ve interkostal kalp ile ilişkilidir. Çene kemiklerinin birleştiği yere çok yakın, kulakların önünde bulunabilen iki küçük çakra vardır. İki memenin hemen üzerinde yer alan iki tane küçük çakra vardır ve biri göğüs kemiklerinin birleştiği tiroid bezine yakındır.

Her bir avuç içinde ve ayakların her bir tabanında bulunan iki tane çakra vardır. Gözlerin hemen arkasında iki tane vardır ve iki tane de gonadlara bağlıdır. Biri karaciğere yakın diğeri mideye bağlıdır. Ayrıca ikisi dalağa bağlıyken, ikisi de dizlerin arkasında yer alır. Güçlü bir merkez, vagus siniri ile yakından bağlantılıdır. Bu, omurgada değil, timus bezine yakın olan büyük bir merkez olarak kabul edilir.

Ayrıca solar pleksusa yakın olan ve onu omurganın tabanındaki ortasına bağlayan ve sakral merkezin bir üçgenini oluşturan bir tane daha küçük çakra vardır.

Ana çakraların ve küçük çakraların neler olduklarını öğrendikten sonra, çakraların doğal taşlarla bağlantısını da bilmemiz gerekiyor. Çakralar ne anlama gelir sorusunun cevabını yazımızda sizlere verdik. Bunun yanı sıra, çakraların doğal taşlarla da yoğun bir enerji ilişkisi bulunuyor. Bu enerji ilişkisini yakalamak için burcunuza göre doğal taşlar kullanabilirsiniz. Örneğin koç burcuysanız koç burcu taşı kullanabilirsiniz.

Çakralar ne anlama gelir sorusunun yanı sıra, hangi çakralar ne anlama gelir sorusunun cevabı bizler için çok daha önemlidir. Çünkü bazı çakraların çok açık veya tamamen kapalı olması daha farklı sorunlar yaşatabilir. Bu nedenle bu hususlara dikkat etmemiz de gerekir.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.