Sağlık İçin Doğal Taşlar

Depresyona İyi Gelen Doğal Taşlar

Depresyona iyi gelen doğal taşlar, kişinin ruh dünyasını düzenlerken dengeli hareket etmesini de sağlar. Modern yaşamın stresli hayatı, şehir yaşamı, bazı duygusal problemlere yol açabilir. Stres yükünü atabilmek için topraklama yapılacak yeşil alan azlığı da bunda etkendir. Bir kişinin farklı rol modellerinde olması ve hepsinde de aynı anda dengeli ve sakin kalması imkânsız gibidir. Geçmişten günümüze gelen inanışla doğal taşların bu konuda etkili olduğu sınanmıştır. Kişinin üzerinde takı olarak taşıyacağı bu taşlar, depresyon tedavisinde son derece etkilidir.  Bunların öne çıkanları; ametist, aventurin, dumanlı kuvarslar ile mercanlardır.

Taşların Mucizesi

Depresyona iyi gelen doğal taşlar, farklı inanışlarda dini ayinlerde öteden beri kullanılmış materyallerdir. Dumanlı kuvars bu konuda önerilen taşların başında yer alır. Bu taşın bilinen en büyük özelliği, sakinleştirici olması ve uykuları düzenlemesidir. Kas rahatsızlıkları ve kramplar ile motivasyonu da arttırıcı etkisi bilinir. İyileşme devresinde olanlar için de bedeni güçlendirici etkisi bulunur. Gri ve kahverengi tonlarında bulunan bu taş, parlak ve duman rengi ile şık tasarımlı kolyelerin yapımında da kullanılır.

Depresyona İyi Gelen Doğal Taşlar

Depresyona İyi Gelen Doğal Taşlar Ametist Taşının Faydaları Neler?

Ametistkuvars taş türlerinden olup, parlak mor renkleri ile göz alıcı bir yapıya sahiptir. Görsel açıdan takılarda sıklıkla tercih edilen bu taşın çok sayıda faydası bulunur. Dikkat gerektiren işlerde çalışanların kullanması önerilen bu taş, odaklanmayı sağlar. Yüksek efor gerektiren işlerde zihinsel etkinliği de arttırmaktadır. Dengeyi en çok sağlayan taşlardan olan ametist, takana sakin ve huzurlu bir ruh hali sunar.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Depresyona İyi Gelen Doğal Taşlar Göz Alıcı Mercanlar

Mercan, kırmızı ya da pembemsi renkleri ile takılarda en çok tercih edilen maddelerdir. Sosyalleşmeyi sağlayan, huzur sunan bu taş, kalp sağlığı için de önerilen taşlardandır. Eski anlayışa göre takan kişiyi nazardan ve kötü gözden de koruduğu söylenir. Panik ataklar ve nedensiz korkulardan da uzak tutması bu taşın faydaları arasındadır. Sedef gibi bazı deri hastalarında da baskılayıcı özellikleri olduğu söylenir. Taşların faydalarına inanlara daha da tesir ettiği bilinir. Şık görünümleri ile takı tasarımlarında sıklıkla kullanılır.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz. Diğer doğal taş ürünlerimiz için MAĞAZA mızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.