Astroloji

Astrolojide Evlerin Anlamları

Astrolojide evlerin anlamları, Astrolojinin Anlamı ve Astroloji hakkında her şey bu yazımızda sizlerle buluşuyor

Astrolojide evlerin anlamları, Astrolojinin Anlamı ve Astroloji hakkında her şey bu yazımızda sizlerle buluşuyor

Astrolojide Evlerin Anlamları – EVLER

Zodyak bir saate benzer şekilde 12 bölüme ayrılır. Bu bölümler evler olarak bilinir ve her birini farklı bir yıldız işareti yönetir. Zodyak ilk evle başlar ve saat yönünün tersine hareket eder. Her ev bir dizi özellik ile bağlantılıdır. Bu özellikler, topluma ve ötesine yayılmadan önce benlikle bağlantılıdır.

Siz doğduğunuzda gezegenler belirli burçlarda ve evlerdeydi. Bir astrolog doğum haritanızı değerlendirdiğinde, yaşamınız boyunca yaşayacağınız engelleri, hediyeleri ve deneyimleri anlamak için her gezegenin anlamını, içinde bulunduğu evi ve bulunduğu burcu birleştirir. Her gezegenin anlamı, astrolojide evlerin anlamları kadar önem taşır.

Bir gezegen bir evi ziyaret ettiğinde, haritanın o alanını aydınlatır ve o evin niteliklerine enerji verir. Astrologlar evleri, hayatınızın hangi alanlarına odaklanılacağına ve en iyi eylemi nerede yapabileceğinize odaklanmak için kullanırlar. Bu yazımızda da astrolojide evlerin anlamları konusunda sizlere bilgi vereceğiz.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Astrolojide Evlerin Anlamları

İlk altı ev ‘kişisel evler’, son altı ev ise ‘kişilerarası evlerdir. Her ev hakkında daha fazla bilgi edinelim. Astrolojide evlerin anlamları konusunu bilmek, sizi bu ilimde her zaman önde tutacaktır.

Birinci Ev

İlk ev zodyakı başlatır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tüm ‘ilkleri’ kapsar. Bu ilkler; izlenimler, liderlik, yeni girişimler, başlangıçlar, benlik, görünüm ve daha fazlasını içerir. İlk evin zirvesinde veya başlangıç ​​kenarında bulunan burç, Koç tarafından yönetilen yükselen burcunuz veya yükseleniniz olarak bilinir.

İkinci Ev

İkinci ev, yakın maddi ve fiziksel çevrenizi çevreleyen tüm konularla ilgilidir. Buna tat, koku, ses, manzaralar ve dokunma dahildir. İkinci ev ayrıca finansal geliri, parayı ve benlik saygısını da yönetir. Boğa ikinci evi yönetir.

Üçüncü Ev

Üçüncü ev her türlü iletişimi yönetir. Buna konuşma, düşünme ve hatta cep telefonları, sayfalar ve anlık mesajlaşma uygulamaları gibi gadget’lar ve cihazlar dahildir. Bu ev aynı zamanda kardeşler, mahalleler, yerel seyahat, okullar, kütüphaneler ve topluluk meseleleriyle de ilgilidir. İkizler üçüncü evi yönetir.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Dördüncü Ev

Yengeç tarafından yönetilen dördüncü ev, burç çarkının en altında yer alır. Bu nedenle, dördüncü ev her şeyin temelini yönetir. Buna eviniz, temel güvenliğiniz, mahremiyetiniz, ebeveynleriniz (özellikle anneniz), çocuklarınız, bakımınız ve anne tarafınız dahildir.

Beşinci Ev

Beşinci ev kendini ifade etme, drama, yaratıcılık, romantizm, eğlence, oyun ve renk ile ilgilidir. Bu nedenle, teatral Aslan’ın beşinci evi yönetmesi şaşırtıcı değildir. Ayrıca bunun yanı sıra, evinizi öğrendikten sonra bu kıymetli evi aslan burcu taşı ile harikalar diyarına çevirebilirsiniz.

Altıncı Ev

Altıncı ev sağlık ve hizmete hakimdir. Programlar, organizasyon, zindelik, diyet, egzersiz, rutinler ve sağlıklı yaşamla bağlantılıdır. Başak altıncı evi yönetir.

Yedinci Ev

Yedinci ev, ilişkilerin ve diğer insanların labirentidir. Sözleşmeler, evlilik ve iş anlaşmaları dahil olmak üzere tüm ortaklıkları (ticari ve kişisel) ve ilişkilerle ilgili konuları yönetir.

Sekizinci Ev

Akrep tarafından yönetilen sekizinci ev gizemli bir alemdir. Sektör doğumu, ölümü, dönüşümü, gizemleri, cinsiyeti ve bağları en istisnai düzeyde yönetir. Sekizinci ev ayrıca, örneğin gayrimenkul, yatırım ve miras gibi diğer insanların mülklerini ve mali durumlarını da yönetir.

Dokuzuncu Ev

Dokuzuncu ev, yüksek zihin, genişleme, yabancı diller ve keşif, uluslararası ve uzun mesafeli seyahat, iyimserlik, şans, risk, felsefe, yayıncılık ve çok daha fazlası ile ilgilidir. Bir çok şeyi kapsayan Yay, dokuzuncu evi yönetir.

Onuncu Ev

Haritanın en üstünde ve en halka açık alanında yer alan onuncu ev, yaşamın çeşitli yönlerini yönetir. Bu alanlar gelenek, kamusal imaj, disiplin, kurallar, sınırlar, başarılar, ün, onur ve babalıktır. Onuncu evin zirvesi veya sınırı, orta gök olarak bilinir. Bu zirve, astrologların hayattaki kariyer yolunuzu anlamalarına yardımcı olur.

Onbirinci Ev

On birinci ev takımlar, gruplar, toplum, dostluklar, teknoloji, video, sosyal adalet, isyan ve insani nedenlerle ilgilidir. Ev aynı zamanda özgünlüğü, sürprizleri, astronomiyi, bilim kurguyu ve fütürist olan her şeyi yönetir. Kova on birinci evi yönetir. Astrolojide evlerin anlamları konusunu iyi anlamamız gerekiyor. Ayrıca kova burcu taşı bileklik kullanmak, doğal taşların da size yardımcı olacağın anlamına gelir.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

On İkinci Ev

Son olarak, zodyak on ikinci evle tamamlanır. Tahmin edebileceğiniz gibi, on ikinci ev sonları yönetir. Bu ev, yarım kalmış işlerin, ölümden sonraki yaşamın, yaşlılığın, teslimiyetin ve sonlarla bağlantılı diğer her şeyin bağlanmasıyla ilgilidir. On ikinci ev aynı zamanda hastaneler, hapishaneler, gizli düşmanlar ve toplumdan ayrılma ile de ilişkilidir. Aynı zamanda hayal gücünü, sanatı, filmi, dansı, şiiri ve bilinçaltını da kapsar. Balık on ikinci evi yönetir.

Evlerin Dili: Yükselen

Astrolojide evlerin anlamları konusundan sonra, bu evlerin dilinden bahsedeceğiz. Doğum haritanızı ilk kez gözlemlediğinizde, tam olarak nereye odaklanacağınızı bilmek zordur. Diğerleri açıkken neden belirli alanlar sembollerle işaretlenmiştir? Grafiği nasıl okurum? Semboller ne anlama geliyor? İyi haber şu ki, bir doğum haritası okumak basittir. Ancak öğrenmek için önce yükseleninizi keşfetmeniz gerekir.

Yükselen, aksi takdirde yükselen güneş olarak bilinir. Merkezi ufuk çizgisinin en soldaki noktasıdır. Doğduğunuz anda doğu ufkundan hangi burcun yükseldiğini gösterir. Güneş gerçeğimizi ve ay duygularımızı ifade ederken, yükselen manzaramızı gösterir. Bu, doğum anınızda hangi burcun ortaya çıktığına bağlı olarak değişecektir.

astrolojide evlerin anlamları
astrolojide evlerin anlamları

Örneğin, Yükselen İkizler’in hayatında iletişim yaygın olacaktır. Ancak yenilik ve benzersizlik, bir Kova yükseleninin deneyiminin odak noktası olacaktır. Yükselen ayrıca bir doğum haritasının yönetici gezegenini ortaya çıkarır. Cömert Jüpiter, Yükselen Yay olan bir kişiyi yönetir. Neptün, yükselen bir Balık burcunu yönetir.

Doğum haritanızı incelerken, bireysel evlerde birkaç gezegeniniz olduğunu görebilirsiniz. Tek bir evde dört veya daha fazla gezegeniniz varsa buna stelyum denir. Aksine bazı evler boş olabilir. Endişelenmeyin, bu normaldir.

Doğum haritası, tam doğum saatinizde gökyüzüne bir bakıştır. Çoğu gök cismi kümeler halinde birlikte hareket eder, bu nedenle genellikle birbirine yakın kalırlar. Boş alanlar eksikliklere işaret etmese de, gezegenlerin noktaları temel bilgileri gösterir.

Astrolojide evlerin anlamları büyük önem taşımaktadır. Toplamda 12 adet astroloji evi bulunurken, verdiğimiz kısa bilgilerle astrolojide evlerin anlamları konusunu sizlere anlatmaya çalıştık. Astronomide evlerin anlamları sorusunun yanı sıra, şimdi de gezegenler konusuna bakacağız.

Astrolojide Gezegenler

Astroloji dünyası çok geniştir. Büyük, parlak ve güzeldir ve yıldızların ne iletmeye çalıştığını anlamak için astrolojide gezegenlerin ne anlama geldiğine dair bir fikriniz olmalıdır. Dünyaları anladığınızda, Güneş ve Ay işaretlerinizi anlamak daha kolay olacak ve astrolojide daha derinlemesine sohbetler yapabileceksiniz. Astrolojide evlerin anlamları kadar, gezegenler de büyük önem taşır.

Muhtemelen güneş sistemimizdeki gezegenlere en azından biraz aşinasınızdır. Ne de olsa çoğumuz farklı gezegenleri ilköğretim sınıflarında fen dersinde öğrendik. Ancak, bir kez daha tekrar etmek gerekiyor. Çünkü astrolojide gezegenler hakkında öğrenecekleriniz okulda öğrendiklerinizden önemli ölçüde farklı olabilir.

Astrolojide ay ve güneş gezegenler olarak bilinir. Onlar ‘aydınlatıcılar’ olarak tanımlanıyorlar. Elbette, güneşin ve ayın astronomik olarak gezegen olmadığını biliyoruz. Güneş bir yıldızdır ve ay bir gezegendir. Bununla birlikte, güneş ve ay astrolojide temel gök cisimleridir. Astrolojide Plüton, cüce gezegen olarak sınıflandırılmasına rağmen aynı zamanda bir gezegendir.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

Dünya gezegeninde yaşadığımız için, küremiz astrolojideki gezegenler listesine dahil edilmemiştir. Astroloji, kozmosun Dünya merkezli bir duruşunu benimser, böylece insan olarak yaşamlarımızı anlamaya odaklanabiliriz. Toplamda, bu astrolojide on büyük gezegen yer edinmiştir.

Bu on ana gezegenin her biri, farklı bir nitelik ve özellik koleksiyonunu temsil eder. Her gezegen aynı zamanda hayatımızın farklı bir yönünü yönetir, benzersiz direktifler ve hisler sunar. Astrolojide gezegenleri anlamanın yararlı bir yolu, onları karakterler olarak düşünmektir. Her birinin bireysel hedefleri, ilgi alanları ve rolleri vardır.

Herkesin astrolojik doğum haritasında aynı on gezegen vardır. Ancak insanlar bulundukları burçlara göre kendilerini farklı ifade ederler.

Güneş ve ay aydınlatıcılardır. Merkür, Venüs ve Mars ‘iç gezegenlerdir’. Hem armatürler hem de iç gezegenler, burçtan burçlara nispeten hızlı bir şekilde ‘geçer’. Bu, daha kısa vadeli yönler üzerinde daha fazla etkiye sahip oldukları anlamına gelir.

Jüpiter ve Satürn, ‘sosyal gezegenler’ veya ‘kişi ötesi gezegenler’ olarak bilinir. Bunun nedeni, yaşamımızın kişilerarası yönlerle ilgili alanlarını yönetmeleridir. Ancak bazı insanlar bu iki devi ortada oturdukları için iç veya dış gezegen olarak da etiketleyebilirler.

Son olarak Uranüs, Neptün ve Plüton olan ‘dış gezegenlere’ ulaşıyoruz. Bu gezegenler, zodyak haritasında yavaşça hareket eder, hayatınızın ve benliğinizin önemli kısımlarına, ayrıca toplum ve topluma rehberlik eder. Birisi bir gezegeni ‘faydalı’ olarak tanımladığında, bu onların olumlu titreşimleri karşılama ile olan bağlarına atıfta bulunur. Jüpiter ve Venüs’ün benefik olduğu bilinmektedir.

Öte yandan, ‘malefik’ gezegenler, yine de bu güce ihtiyacımız olsa da, daha sert ve daha yıkıcı enerjilere sahip olmalarıyla ünlüdür. Satürn ve Mars, zararlı gezegenler olarak bilinir.

Gezegenler, herhangi bir zamanda zodyakta nerede olduklarına bağlı olarak bizi etkiler. Gezegenler gökyüzünde dolaşırken farklı burçlar arasında hareket ederler ve enerjileri bulundukları burçlara göre bizi farklı etkiler. İşlemi bir görüntünün üzerine filtre uygulamak olarak düşünün.

Her bir gezegenin haritanızda nerede olduğunu anladığınızda, enerjilerini nasıl yönlendireceğinizi ve hayatınızın hangi kısımlarını etkilediklerini bileceksiniz. Gezegenler arasındaki ilişkileri bile analiz edebilirsiniz. Bunlar yönler olarak bilinir.

Gezegenlerin kendilerinin olayların nasıl olduğunu etkilemediğini anlamak önemlidir. Nerede oldukları ve grafiğinizin diğer bölümleriyle nasıl etkileşime girdikleri ile daha alakalıdır. Astrolojideki gezegenlerin her biri hakkında daha fazla şey öğrenmeye hazır mısınız? En önemli oyuncuları ve onların benzersiz ‘karakterlerinin’ her birini tanıyalım.

Güneş

Ah, büyük ateş topu! Ateşli, cesur ve parlak güneş, güneş sistemimizin merkezindedir. Güneş, burcunuzun tahminini gösteren büyük patrondur. Astrolojide güneş, kişiliğinizin özüdür. Güneş yanar ve etrafımızdaki dünyaya renk ve canlılık verir. Etrafında döndüğümüz bir yıldızdır ve bize tüm yaşamı armağan eder. Bu nedenle, güneş burçlarımız astrolojimizin ve kim olduğumuzun önemli bir parçasıdır.

Muhteşem alev küremiz, yaşamda yapmamız gerekenleri ve özümüzde kim olduğumuzu yönlendiren egomuzu temsil eder. Güneş yerleşimlerini benimseyen ve destekleyen insanların genellikle mutlu ve tatmin oldukları söylenir. Astrolojide pek çok etkimiz olsa da, güneş belki de eşsiz kişiliğimiz ve ruhumuz için en gerekli olanıdır.

Güneş doğal olarak Aslan’ı yönetir ve benliğin, bilinçli zihnin, yaşam amacının ve yenilikçi enerjinin gezegenidir. Astrolojide evlerin anlamları gezegenler ve özellikle güneşle doğrudan bağ kurar.

ay

Ay

Ay nazik, duygusal, hassas, empatik, besleyici ve nostaljiktir. Galaksimizin anne figürü olan ay, içsel duygularımızı ve duygularımızı sembolize eder. Bunlar, ifade etmekte zorlandığımız içimizde derin olan kısımlardır.

Ay aynı zamanda anne yanımızı, annemizi, anılarımızı ve hatta hangi yiyecekleri yemeyi sevdiğimizi de bünyesinde barındırır. O, kendimizi daha yakın ve güvende hissetmedikçe, genellikle başkalarına ifşa etmekten korkacağımız daha savunmasız ve açıkta kalan yönlerimizi yönetir.

Doğal olarak Yengeç burcunu yönetir ve duygunun, dişil enerjinin, güvenliğin, istikrarın ve içgüdülerin ‘gezegenidir’. Astrolojide evlerin anlamları sorusunun yanı sıra, gezegenler de çok önemlidir.

Merkür

Astrolojiye zaten değindiyseniz, Merkür’ü kötü şöhretli gerileme dönemleriyle her şeyden çok tanıyor olabilirsiniz. Elbette Merkür, dünyanızdaki her şeyi alt üst edebilir, ancak bunun dışında gezegen, nasıl bağlantı kurduğumuzu, bilgi paylaştığımızı ve seyahat ettiğimizi etkiler. Astrolojide evlerin anlamları da tamamen gezegenlerle ve burçlarla ilişkilidir.

Merkür’ü tanrıların habercisi olarak düşünün. İletişim, bilgi iletmek ve etrafta dolaşmak bu gezegenin konusu. Merkür bize iletişim tarzımız ve bilgileri nasıl işleyip anladığımız ve programlarımızı nasıl yönettiğimiz hakkında çok şey anlatır. Merkür doğal olarak İkizler ve Başak’ı yönetir. İletişim, ifade, akıl ve zeka gezegenidir.

Venüs

Ah, sevimli, güzel Venüs. Bu gezegen şehvetli, romantik ve tutkulu her şeyden biridir. Sonuçta, Venüs adını aşk tanrıçasının kendisinden almıştır. Venüs ayrıca parayla da ilişkilidir. Venüs, bize zevk ve mutluluk getiren anlamsız ürünlere ve deneyimlere harcadığımız parayla bağlantılıdır.

Venüs’ü güneş sistemimizdeki tüm gezegenlerin Sevgililer Günü gibi düşünün. Venüs, başkalarını sevme şeklinizi, finansal değeri nasıl anladığınızı ve şehvetli zevk ve lüksü nasıl deneyimleyip şımarttığınızı sembolize eder. Bu romantik gezegen, doğal olarak Boğa ve Terazi’yi yönetir ve romantizm, güzellik ve zevki bünyesinde barındırır.

Mars

Mars vahşi ve ateşlidir. Sonuçta, gezegen savaş tanrısının adını almıştır. Gezegen nasıl savaştığımızı ve kendimizi nasıl savunduğumuzu sembolize eder, kararlılık, dürtü ve sınırsız, hayvani enerji sızdırır. Aynı şekilde Mars da bize hayallerimizin peşinden nasıl gittiğimizi, libidomuza ve cinsel dayanıklılığımıza nasıl bağlandığımızı gösteriyor.

Kızıl gezegen, yakıcı sıcaklığı ve tutkusu ile lakabının hakkını veriyor. Tutkular söz konusu olduğunda, Venüs’ü şehvetli romantizm çevreler, ancak Mars daha hayvani cinsel dürtü ve arzularımızı yönetir. Venüs, midemizdeki çırpınan kelebekler iken Mars, ilkel, fiziksel dürtülerimizi temsil eder. Mars doğal olarak Koç’u yönetir ve hareket, cinsel dürtü, saldırganlık ve ham enerji gezegenidir.

Jüpiter

Jüpiter güneş sistemimizdeki en büyük gezegendir. Aynı zamanda en önemli şans, pozitiflik ve iyimserlik yükünü de taşır. Bu nedenle, Jüpiter, baş gösteren varlığıyla genellikle büyümeyi, fırsatları ve harika titreşimleri memnuniyetle karşılar.

Gezegen, eğitim, yaşam deneyimleri ve maneviyat yoluyla zihinlerimizi açmamıza yardımcı olur. Bununla ufkumuzu genişletebilir, deneyebilir ve hayatta büyüyebiliriz. Bu gezegen, ne kadar büyük olursa olsun, hayallerimizi ve arzularımızı kovalamamıza yardımcı olur. Jüpiter doğal olarak Yay burcunu yönetir. Şans, bolluk, iyimserlik, büyüme, felsefe, genişleme ve felsefe gezegenidir.

Satürn

Ay güneş sistemindeki anne figürümüzse, Satürn’ü kozmik baba figürümüz olarak düşünün. Satürn’ü biraz katı, geleneksel ve katı olan sert ebeveyn olarak hayal edin. Enerji biraz talepkar, kısıtlayıcı ve hatta zorlayıcı olsa da, gelişmemize ve daha sorumlu olmamıza yardımcı olmak için oradadır.

Satürn daha büyük zararlıdır. Sınırları, kısıtlamaları ve baba ile olan ilişkiyi ifade eder.

Astroloji hakkında önceden bilginiz varsa, Satürn’ün ünlü Satürn dönüşü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Satürn dönüşü, yirmili yaşlarının sonlarında herkeste meydana gelir ve yeni bir yetişkinlik yolunun önünü açan sert bir varoluşsal çöküşe yol açar.

Satürn tamamen zorlu aşk, sıkı çalışma ve zorlukların üstesinden gelmekle ilgilidir. Ancak, zorlu bir baba olarak Satürn’ün bizim için sadece zor olduğunu anlayın çünkü o bizim kendimizin en iyi, en olgun ve bilge versiyonu olmamızı istiyor. Gezegen doğal olarak Oğlak burcunu yönetir ve yaşam derslerini, disiplini, sınırlamaları ve zorlu aşkı temsil eder.

Uranüs

Uranüs tamamen standartları sarsmakla ilgilidir, bu yüzden bu gezegene gelince her şeyi bekleyin. Uranüs statükoyu reddeder, geleneğe meydan okur ve yeniliğe ve ilerlemeye bakar. Gezegen ilerici, yaratıcı ve ileri görüşlüdür. Uranüs değişikliklere ve değişikliklere duyarlı olabilir. Uranüs ile, bir sonraki adımda ne olacağını asla bilemezsiniz, bu heyecan verici ve göz korkutucu olabilir.

Uranüs, küresel düzeyde devrimler, teknoloji ve inovasyon yoluyla dünyayı çeşitli şekillerde değiştirip dönüştürdüğü için ‘büyük uyandırıcı’ olarak adlandırılır.

Tüm gezegenler arasında en tahmin edilemez olanı Uranüs’tür. Yine de, hayatın heyecan verici olması ve hepimiz ilerleyebilmemiz için öncü ve benzersiz bir enerji gereklidir. Uranüs, doğal olarak Kova’yı yönetir ve özgünlük, keşifler ve ilerleme gezegenidir.

Neptün

Öte dünyaya ait ve hüzünlü Neptün, gezegenlerin en mistik, büyüleyici ve ruhani olanıdır. Neptün, psişik sezgiyi ve ruhsal uyumu, ayrıca hayalleri ve yaratıcı ifadeyi sembolize eder.

Gezegenin anlamları derindir, rüyaları, illüzyonları ve fantezileri ifade eder. Anlayabileceğiniz gibi, Neptün gerçeklikten biraz ayrılma eğilimindedir. Gezegen, gerçeklerden kaçma duygunuzla ve gerçekliğin katılığıyla başa çıkmak için yapabileceğiniz faaliyetlerle ilgilidir.

Neptün’ün etkileyebileceği kaçış eğilimlerine boyun eğmekten kaçınabilirseniz, gezegen duyarlılığınıza, psişik enerjinize ve ruhsal gücünüze bağlanmanıza yardımcı olabilir. Neptün, doğal olarak Balık’ı yönetir ve rüyalar, gizem, maneviyat ve idealizm gezegenidir.

Plüton

Plüton, 2006 yılında bilim adamları tarafından ‘cüce gezegen’ olarak işaretlenmiş olabilir, ancak hala astrolojide bir gezegen olarak kabul ediliyor. Yeraltı dünyasının hükümdarının adını taşıyan Plüton, yoğun ve hatta bazen karanlık olabilir.

Plüton, çok fazla alanı kaplayabilen dönüşüm enerjisini bünyesinde barındırır. Ölümü ve yeniden doğuşu, gündüzden geceye, bitişleri ve yeni başlangıçları düşünün. Pluto, herhangi bir ölçeğin uç uçlarını yönetir. Plüton dünyadan en uzak ‘gezegen’ olduğundan, etkileri genellikle kişisel düzeyden ziyade kolektif, toplumsal ve hatta küresel ölçekte hissedilir.

Plüton, doğal olarak Akrep’i yönetir ve dönüşümlerin, yeraltı dünyasının ve yoğunluğun gezegenidir.

Astrolojide Yönler

Sırada, astrolojinin yönlerini ele alacağız. Terapi gibi yönleri düşünün. İnsan olarak kim olduğumuzu daha derine inmek için önce ebeveynlerimizle olan ilişkimizi düşünmeliyiz. Ardından, daha da derine dalmak için, ebeveynlerimizin birbirleriyle olan ilişkisini ve bunun dünyaya ilişkin temel anlayışımızı oluşturmaya nasıl yardımcı olduğunu analiz ederiz.

Astroloji hakkında önceden bilginiz varsa, astrologların yönler hakkında konuştuğunu duymuş olabilirsiniz. Örneğin, ‘Jüpiter bu hafta Uranüs’e karşı çıkıyor’ gibi bir şey söyleyerek astrolojiyi stenografi yapabilirler. Ayrıca astrolojideki yönler, astrolojide evlerin anlamları ile de bağdaşmaktadır.

Astrolojide ne zaman gezegenlerden bahsetsek, o gezegenin zodyaktaki yerinden bahsediyoruz. Başka bir deyişle, gezegenin bulunduğu burç. Astrologlar ‘Jüpiter Uranüs’ün karşıtıdır’ dedikleri zaman dikkat ettikleri şey, Jüpiter’in bulunduğu burcun (Terazi) Uranüs’ün bulunduğu (Koç) burcunun zıttı olmasıdır. Bunun nedeni Terazi ve Koç’un tamamen zıt olmalarıdır. Astrolojide yönler konusu da astrolojide evlerin anlamları ile doğrudan ilişkilidir.

Yönler, gezegenler ve şu anda bulundukları zodyak işaretleri arasındaki ilişkilerin açıklamalarına atıfta bulunur. Ayrıntıları ve gezegenler arasındaki ilişkileri anlamak, doğum haritanız hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olur. Hayatınızda oynamakta olan heyecan verici hikayelere açılan bir pencereye erişebilirsiniz.

Astrolojinin bir yönü, bir gezegen doğum haritasındaki başka bir gezegenden veya yerden belirli sayıda derece uzakta olduğunda gerçekleşir. İki gezegen birbirinden yaklaşık 90 derece uzaktayken, onların ‘kare’ açıda olduklarını söyleriz. Bunun nedeni, bir karenin dört adet 90 derecelik açıya sahip olmasıdır.

Bir karenin karakteri ile bu, iki gezegenin bir ilişki içinde olduğu anlamına gelir. Sonuçta, İngilizcede kullanma eğiliminde olduğumuz ve kareler içeren dili düşünün. Dövüşten önce ‘karşı koymak’ gibi. Veya ‘yuvarlak bir delikte kare çivi’. Bu bize bir kare hakkında gergin ve düşmanca bir şey olduğunu söyler.

Aşağıda önemli yönleri ele alacağız. Bir dahaki sefere doğum haritanıza baktığınızda, tıpkı kişiliğiniz ve yaşamınız gibi haritanızın daha kapsamlı ve katmanlı bir analizine sahip olacaksınız. Ayrıca Astrolojide evlerin anlamları konusunu da iyi bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Bağlaç

Bir bağlantı, uyumlu ve dengeli bir yöndür. Bu, şu veya bu şekilde çalışan bir bağlantı olduğu anlamına gelir. Güneş burcunuz başka birinin güneş burcu ile birlikteyse bu iyi bir haber. Bu, kişiliklerinizin anında birbiriyle çalışacağı anlamına gelir.

Güneş burcunuz birinin Merkür’ü ile bağlantılıysa, onun düşünce sürecini kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bu, eylemleri size bir anlam ifade etmese bile aynı şekilde geçerli olacaktır. Bunun nedeni, Merkür’ün iletişim gezegeni olarak bilinmesidir.

Muhalefet

Göründüğü gibi, bir muhalefet genellikle önemli ölçüde uyumsuz ve gergindir. Ancak muhalefet bazen insanlar üzerinde motive edici bir etkiye sahiptir. Muhalefeti, sevginin nefret yönünü kestiği gibi düşünün.

Birini derinden sevmeye ve tanımaya başladığınızda, genellikle sizi üzebilir ve rahatsız edebilirler. İki kişilik arasında bir karşıtlık varsa, bazı durumlarda, her iki kişi de sorunları konuşmaya istekliyse, gerilim olumlu sonuçlanabilir.

Doğum haritasında, iki gezegen arasındaki karşıtlık, ondan ne işlediğinize bağlıdır. Ancak çatışmalar aşılırsa, bu bireye önemli ölçüde fayda sağlar.

Meydan

Daha önce biraz değindiğimiz gibi, kare sert bir açı olarak bilinir. Kare, iki gezegen birbirinden 90 derece uzakta, aynı kaliteyi (ana, değişken veya sabit) paylaşan, ancak başka hiçbir şeyi olmayan burçlarda olduğunda oluşur.

Square, kırılma noktasına kadar ele almak zorunda olduğumuz sorunları gündeme getiriyor. Bu problemler, aynı miktarda güç ile tamamen farklı iki yönde hareket etmeye çalışan iki farklı enerjiden kaynaklanmaktadır.

Örneğin, bir kişinin Mars’ı bir haritada Venüs’ün karesi ise, bu kişinin kendiliğindenlik ve bağımsızlık gibi cinsel arzuları, bir ilişkide ihtiyaç duyduğu şeylerle çelişir. Örneğin, güvenlik ve aile diyebiliriz.

Üçgen

Üçgen, iki gezegen birbirinden dört işaret uzakta olduğunda oluşur. Bu belki de deneyimleyebileceğiniz en uyumlu yöndür. İki gezegen üçgen olduğunda, aynı elementtedirler. Bu, aynı amaç için çalıştıkları anlamına gelir. Üçgende bulunan gezegenler birbirini tamamlar ve zenginleştirir. Bu yönden faydalanan herkes kozmik olarak yeteneklidir.

Örneğin, Venüs başka birinin Mars’ı ile üçgen açı yapıyorsa, seks hayatınız harika olurdu. Ev hayatınız da zahmetsiz ve uyumlu olacaktır, dolayısıyla mükemmel bir eşleşme yaratacaktır. Gezegenler, burçlar, doğal taşlar ve astrolojide evlerin anlamları hep birbiriyle bağlantı içindedir.

Altmışlık

Altmışlık, iki gezegen birbirinden iki burç uzakta olduğunda meydana gelir. Bu yönün bu iki gezegene getirdiği canlılık, kolaylık ve işbirliğinden biridir. En güçlü yön olmasa da, arkadaş canlısıdır. Bu yönü, iki yabancının bir doğum günü partisinde birkaç bira eşliğinde eğlenceli ve arkadaşça küçük sohbetler ettiklerini hayal edin.

Enerjisel olarak önemli ölçüde farklı olabilecek iki gezegen, bir altmışlık açıya dahil olduklarında daha verimli ve kaygısız işbirliği yapabilirler. Astrolojide evlerin anlamları ve astrolojide gezegenler konularından sonra, mutlaka doğal taşlar konusunu da bilmeniz gerekir. Kendinize uygun bir doğal taş sahibi olmak, astrolojide evlerin anlamları kadar büyük anlam ve önem taşır.

Astrolojide evlerin anlamları büyük oranda önem taşımaktadır. Zodyak işaretleri, burçlar, doğal taşlar ve gezegenler Astrolojide evlerin anlamları ile doğrudan bağlantılıdır.

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.