Sağlık İçin Doğal Taşlar

Hıçkırığa İyi Gelen Doğal Taşlar

Hıçkırığa iyi gelen doğal taşlar bazen hepimizin kâbusu olan geçmek bilmeyen hıçkırığa iyi gelen doğal taşlar vardır. Bunların en bilindik olanı kırmızı mercan taşıdır.

Hıçkırığa İyi Gelen Doğal Taşlar Kırmızı Mercan

Doğal taş piyasasında en çok aranan taşlardan biri olan kırmızı mercan, tamamen organik içeriklerden oluşması ve çekici bir renge sahip olmasıdır. Kırmızı mercanın Kuran’da adı geçen şifalı taşlardan biri olduğu söylenmektedir. İyileştirici etkisinin yanı sıra süs  olarak da oldukça değer verilen kırmızı mercan taşı piyasada bulunması çok zor, hıçkırığa iyi gelen doğal taşlar rezervleri hızla tükenen ve fiyatı diğer doğal taşlara göre yüksek olan bir taştır. Dünyanın en popüler yerleri Japonya ve Avustralya kıyılarıdır.

Kırmızı mercan, Akdeniz’de bulunan ve mücevher yapımında kullanılan özel bir kırmızı  mercan türüdür (Corallium rubrum Linnaeus). Kırmızı mercan, bir metre yüksekliğinde, küçük dalları olan çalı şeklinde yapraksız, küçük, kırmızı bir denizaltı ağacıdır. Rengi çok sıcak bir gül kırmızısından çok koyu bir kırmızıya kadar değişir. Bu koyu kırmızıya bazen “mercan rengi” denir. Doğada bulunan mercan taşı çok özel ve değerli bir doğal taştır.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Kırmızı Mercan Taşının Etkisi Nedir?

Mercan taşı doğası gereği muhteşemdir ve bilim adamları tarafından pek çok şeye iyi geldiği kanıtlanmıştır. Hıçkırığa iyi gelmesinin yanı sıra Kalbi ve damarları korumaya yardımcı olur, dalağın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda ruhsal depresyondan kurtulmaya, günlük hayatın stresini atmaya ve özgüveni artırmaya yardımcı olur. Kırmızı mercan, hem zarif görünümü hem de iyileştirici güçleri nedeniyle takı ve takıların vazgeçilmez taşlarından biridir.

Hıçkırığa İyi Gelen Doğal Taşlar
Hıçkırığa İyi Gelen Doğal Taşlar

Kırmızı Mercanın Anlamı Nedir?

Kırmızı mercan, birçok kültürde muska koruma taşı olarak bilinir. Bazıları da bu taşa uğur taşı derler. Eski zamanlarda kırmızı mercanın mutluluk ve zenginlik getirdiğine inanılıyordu.

Gerçek Kırmızı Mercan  Nasıl Tanınır?

Bunu bulmanın yolu çok basit bir sıcaklık testidir. Kırmızı mercan  ısıya maruz kaldığında rengini kaybetmiyorsa  gerçek kırmızı mercandır.

Kırmızı Mercan  Nasıl Temizlenir?

Kırmızı mercan tamamen organik bir kaya olduğundan kimyasallardan ve asitlerden uzak tutulmalıdır. Bu taş ılık suyla durulayarak veya temiz nemli bir bezle silerek temizlenmesi çok kolay bir işlemdir.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz. Diğer doğal taş ürünlerimiz için MAĞAZA mızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.