Doğal Taşlar

Azurit Taşı Faydaları – Fiyatları – Özellikleri

Azurit: Azurit Taşı Faydaları, Azurit Taşı Özellikleri ve Azurit Taşı Fiyatları

Azurit: Azurit Taşı Faydaları, Azurit Taşı Özellikleri ve Azurit Taşı Fiyatları

 

Azurit Taşı Nedir

Fransa’da çıkarıldığı Chessy-les-Mines kasabasından sonra Chessylite olarak da bilinen Azurit, güzel, çarpıcı, masmavi bir bakır taştır. Gözenekli bir görünüme sahip yumuşak bir mineraldir ve Ortaçağ ve Rönesans döneminde boyama için kullanılan birincil mavi pigment olmuştur. Kısacası azurit taşı nedir konusunu merak ediyorsanız, bu yazımızda size tüm detaylı bilgileri aktaracağız.

Bu taş, güzel rengi için çağlar boyunca not edilmiştir. Eski Mısır, Yunanistan, Roma ve Pers İmparatorluğu’nda çok değerliydi ve tüm bu kültürlerde mavi kutsal bir renk olarak görülüyordu. Mavi azurit taşı bu nedenle keşfedildikten sonra hızla kendini ayırmış ve günümüzde de çokça saygı ve hayranlıkla kullanılmaya devam etmektedir.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Bu tür ayırt edici renklendirme yine de her bir azurit parçası için benzersizdir ve hiçbir iki mavi azurit taşı parçasının gerçekten birbirine benzemediğini göreceksiniz. Bu onların rengi, şekli veya dokusu olabilir, hatta yaydıkları görünen enerji imzası bile olabilir. Bu taşta her zaman gururla anılan bireysel bir haslık vardır.

Tüm parlaklığına rağmen, azurit oldukça hassas bir taş olarak kabul edilir ve bu, birçok insanın koleksiyonlarına girdiğinde onu son derece dikkatli bir şekilde kullanmasına yol açmıştır. Sanki taşın enerjisi ona özel bir muamele yapmanız için size yalvarıyormuş gibi, farkında olmadan parçanıza karşı aşırı korumacı olabilirsiniz!

Azurit taşlarının en önemli madenlerinden bazıları Fransa, Lyon’dakilerin yanı sıra Sina, Mısır’ın Doğu Çölü ve Saksonya’dadır. Antik dünyada özellikle bu bölgelerde çok değerliydi. Güzelliğine rağmen azurit taşları mücevheratta çok sık kullanılmaz. Mücevheratta kullanılsa bile genellikle azurit taşı kolye ve azurit taşı bileklik alanlarında kullanılmaktadır.

Yumuşak olmalarına ek olarak, güneş ışığında hızla solarlar ve ısıya maruz kaldıklarında, yanarak bakır okside dönüştürüldüğü için onları geri dönüşü olmayan bir şekilde siyaha çevirirler. Bu durum, mücevher yapmayı çok zorlaştırır, çünkü bir taş yerleştirmek genellikle etrafındaki metali eritmeyi gerektirir ve taşı ısıtamıyorsanız yapmak oldukça zordur! Ayrıca azurit taşı nedir sorusunun cevabı da burada bitmiyor.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Azurit Taşı Özellikleri

Bu kıymetli taş üçüncü göz çakrası için dünyanın en büyük taşlarından biridir. Bu çakranın enerjisini uyandırmak ve psişik hediyeler ve güçler geliştirmek için gereken tam titreşimlere sahiptir. Gerçekten basiret veya ikinci görüş geliştirmek istiyorsanız, o zaman azurit psişik cephanenize eklemek için paha biçilmez bir taştır. Azurit taşı özellikleri bakımından çok zengindir.

Koleksiyonunuza ekleyeceğiniz azurit kristali, gücü ve daimi psişik enerji duygusuyla kendisini çabucak ayırt edecektir. Tüm parçalarınız arasında, psişik potansiyelinizi geliştirmek için çalışırken kendinizi daha sık Azurit taşına yönelirken bulabilirsiniz. Taşın kendisi bile, sanki denizin unutulmuş bir köşesinin bir parçasıymış gibi, inanılmaz derecede mistik ve ruhani görünmektedir.

Azurit taşının sizi götürebileceği vizyonlar ve meditatif yolculuklar fazlasıyla gerçektir, bu yüzden kesinlikle kendinizi ve çevrenizi çok fazla gözden kaçırmayın. Çevrenizde birçok şeyin değişeceğine emin olabilirsiniz. Özellikle meditasyon yapmayı veya mumlarla çevrili bir transa girmeyi seviyorsanız, çevrenizin farkındalığı burada inanılmaz derecede önemlidir. Çevrenizi unutursanız, bu biraz kriz olabilir!

Kristalin içinde kilitli olan enerjiler, fiziksel dünyamızı normal erişimimizin ötesindeki görünmeyen alemlerle bağlayabilir ve bu, yüzyıllar boyunca büyük bir kültürel rol oynamıştır. Bu, yüksek rahiplerin ve rahibelerin tanrıları yönlendirmek için ritüellerde kullandığı Eski Mısır’da biliniyordu. Eski Çinliler de benzer şekilde gördüler ve cennete açılan kapıları açmak için kullandılar.

Bu kültürlerle herhangi bir teması olmayan ve bu nedenle görüşleri tamamen bağımsız sayılabilecek Mayalar bile, azuritin psişik bağlantıları kolaylaştırdığı ve insanlar arasında ve insanlar ile daha yüksek güçler arasında bilgi transferini mümkün kıldığı konusunda hemfikirdi.

Bugün, pek çok insan psişik güçler geliştirmek ya da tanrılarla temas kurmakla ilgilenmese de, birçok insan kafa karışıklığını gidermek ve dünyayı net bir şekilde görüp algılayabilmek istiyor, ki bu durum da nihayetinde psişik güçlerin tamamıyla ilgilidir. Azurit taşı özellikleri sayesinde zihni temizler ve günlük olarak yanımızda taşıdığımız stresleri, endişeleri ve sıradan endişeleri ortadan kaldırır.

Özellikle manevi veya duygusal yönleri olan seçimlerle karşı karşıya kaldığımızda, korku veya kararsızlık içinde olmamızı önleyecektir. Bu durumlar hakkında doğru sonuçlara varmamız için bize güç verecektir. Azurit taşı aynı zamanda, yüksek stresli bir durumda net bir kafa tutmanız gerektiğinde kullanmak için harika bir taştır.

Öğrenciler sınavlar sırasında Azurit taşını faydalı bulacaklar ve iş dünyasındaki insanlar da farkı anlayacaktır. Nasıl konuştuğunuz ve davrandığınız konusunda “imajınızı” mükemmel bir şekilde kontrol etmeniz gerektiğinde, görüşmeler, müzakereler, konferanslar ve ağ oluşturma etkinlikleri sırasında ne kadar yardımcı olabileceğini göreceksiniz.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

Azurit ayrıca entelektüel merakı ve dünya hakkında bilgi edinme arzusunu da teşvik eder. Yine, bu gerçekten psişik güçlerin sıradan bir tezahürüdür. Ayrıca sizi zihinsel olarak daha uyanık ve zihinsel zorluklarla yüzleşmeye istekli hale getirecektir.

Azurit Taşı Faydaları

Azurit taşı, stresi azaltarak ve merakı artırarak, tatmin edici olmayan bir durumda kapana kısılmış gibi hisseden, ancak ondan ayrılmaktan korkan, belki de “tanıdığınız şeytanın bilmediğiniz şeytandan daha iyi” olduğuna inanarak yardımcı olabilir. Azurit taşı faydaları tam da bu esnada devreye girmektedir.

Bu yanlış inanç, birçok insanın yıllar önce terk edebilecekleri korkunç bir durumda tamamen felç olmasına yol açtı! Azurit taşı, yeni durumlardan korkmanızı önlemeye yardımcı olacaktır. Gerçekten de, bu taşın etkisi altında, yeni deneyimler için susamış ve yeni ya da olağandışı şeyleri deneyimlemeye istekli olacaksınız.

Azurit, kendi kendini sınırlayan alışkanlıkları izlerinde durdurabilir. Bilinmeyen korku veya değersizlik duygusu nedeniyle büyük bir fırsattan her geri adım atmaya başladığınızda, azurit sizi şansı kullanma yönünde geri itecektir.

Gerçeği arama konusunda size ilham verecek ve sizi normları, beklentileri ve kendi kişisel statükonuzu sorgulamaya teşvik edecektir. Azurit’i hayatınıza sokmaya başladığınızda, “neden?” gibi soruları çok daha sık soracağınızı görebilirsiniz.

Azurit Taşı Değişime İlham Veriyor

Azurit, değişime ilham vermek için güçlü bir taştır. Hayatınızda onunla, kariyeriniz, ilişkiniz veya kişisel düşünce yapınız olsun, hayatınız hakkında gerçekten farklı olmak istediğinize karar verdiğiniz her şeyi değiştirebileceksiniz.

Hayatında mutsuz olduğun her şeyi değiştirme gücüne sahip olduğunu unutma, bunun sadece nasıl yapılacağını bulmanız fazlasıyla yeterli olacaktır. Azurit taşı ayrıca özellikle dua veya meditasyon sırasında rahatlamayı teşvik etmek için mükemmel bir taştır.

Meditasyon yapmakta zorlanıyorsanız, zihninizi meditasyonunuza odaklamayı zor buluyorsanız, odak noktası olarak bir parça azurit taşı kullanmayı düşünebilirsiniz. Meditasyon yaparken onu üçüncü göz çakranızın üzerine koymak, zihninizi araya giren veya istenmeyen düşüncelerden arındıracaktır.

Bütün bunların yanı sıra, taşa tamamen bağlı kalmak için azurit taşı kolye ve azurit taşı bileklik aksesuarlarını da takabilirsiniz. Benzer bir şekilde, düzenli olarak endişe veya rahatsız edici düşüncelerle mücadele ediyorsanız, bir parça azurit bunları ortadan kaldırmayı kolaylaştırabilir ve hayatınıza müdahale etmelerini önleyebilir.

En İyi Sonuçlar İçin Azurit Taşı Nasıl Kullanılır?

Yukarıda belirtildiği gibi, azurit genellikle mücevherlerde kullanılmaz. Mücevherle kullanmak yerine, azurit taşını mutlaka azurit taşı bileklik veya azurit taşı kolye şeklinde kullanmanızı öneririz.  Bazı azuritlerin dokunduğu şeyleri lekelediği de bilinmektedir. Bir parça azurit mücevheriniz varsa, onu dikkatlice muhafaza edin.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

Mavi, gözenekli bir taş olan azuriti ham haliyle satın almak genellikle çok daha uygundur. Bu formda bile, zaman zaman lekelenmeye ve parçalanmaya meyilli olduğundan, ele alınması en kolay, en az bakım gerektiren taş olduğu belirtilmelidir. Azurit taşı, üçüncü göz çakrasının titreşimlerini odaklayabildiğinden, dua veya meditasyon sırasında kullanmak harikadır. Sizi daha iyi odaklanmaya ve daha güçlü psişik güçler geliştirmeye yönlendirecektir.

Azurit Taşı Nasıl Temizlenir

Azurit taşı hassas bir taş olduğu için, normal bir temizlik yapılması hiçbir zaman önerilmemektedir. Böylesine hassas bir taşın, nasıl temizleneceğini merak ediyorsanız o konuya da değindik. Azurit taşı nasıl temizlenir birlikte göz atalım.

Güneş ışığına yerleştirilmemesi gerektiğinden ve hatta su altında çalıştırmak bile zarar verebileceğinden, azuritinizi psişik amaçlarla kullanıyorsanız, onu en iyi nasıl “şarj edeceğinizi” merak ediyor olabilirsiniz. Tercihen herhangi bir yapay ışık kaynağından uzakta, birkaç saat ay ışığında yerleştirmenizi öneririz.

Yeterli bir süre boyunca açık bir zihni koruyabileceğinizi düşünüyorsanız, azuritinizi sadece elinizde tutarak, gücünden başka hiçbir şeye odaklanarak da şarj edebilirsiniz. Hassas ve fazla güçlü davranılmaması gereken bu taşın, görüntüsü kadar şarj etme yöntemi de gayet güzeldir. Azurit taşı nasıl temizlenir sorusunun cevabı, taşınızın enerjisinde gizlidir.

Psişik deneyimlerinizi etkili bir şekilde sözlü olarak ifade etme yeteneğini geliştirmeye çalışıyorsanız (ki bunu yapmak çok zor olabilir, ancak insanlar sizin deli olduğunuzu düşünmeden bunları paylaşmak istiyorsanız önemlidir), o zaman azuritinizi boğaz çakranızın üzerine yerleştirin. Bu yerleştirme işlemini de azurit taşı kolye mücevheri ile yapabilirsiniz. Ayrıca azurit taşı bileklik de kullanarak taşınızı asla yanınızdan ayırmayabilirsiniz.

Enerjisi nihayetinde üçüncü göz çakrasının enerjisi olsa da, boğaz çakrasını da uyarabilir ve psişik fenomenler hakkında etkili iletişimi teşvik edebilir. Bununla birlikte, muhtemelen diğer konuları seslendirmenize yardımcı olmada eşit derecede etkili olmadığı için her zamanki gibi taşınızı boğaz çakranızın üzerine yerleştirmelisiniz. Bu durum, size farklı konularda da rahatça konuşabilme imkanı sunacaktır.

Azurite ile Kullanılacak En İyi Kombinasyonlar

Azurit Taşı Faydaları
Azurit Taşı Faydaları

Azurit, üçüncü göz çakrasının gücüne mükemmel bir şekilde uyum sağladığından, yanında kullanılacak diğer taşları tanıtmak zor bir iş olabilir. Dalga boylarını bozma ve azuritin tam etkinliğine kadar çalışmasını engelleme riskiyle karşı karşıyasınız.

Bu tür bir yalnız kurt zihniyetine sahip kristaller ve diğer ruhsal nesnelerle karşılaşmak gerçekten sıra dışıdır, ancak azurit taşı kesinlikle bunların arasında yer alır. Bu, koleksiyonunuzdaki diğer parçalarla akıllıca eşleşmenin imkansız olduğu anlamına gelmez, ancak kesinlikle azurit, en iyi sonuçlar için dikkatinizin en büyük odak noktasını vermeniz gereken bir taştır.

Tabii ki, üçüncü göz çakrasının aktivasyonu her zaman oldukça canlı ve ilgi çekici bir deneyimdir, bu nedenle bu taşın sizin için solo bir parça olarak mükemmel şekilde çalıştığını görebilirsiniz. Meditasyonda azurit kullanırken size gelen vizyonlar derin ve belki de şok edici olacak, ancak taş ve enerjileri sizi de güvende tutacaktır.

Ancak çevre ve tamamlayıcı enerjilerin doğru kombinasyonu ile korkacak hiçbir şeyiniz olmayacak. Azurit ile birleştirmek için en iyi taşlar, doğal dünyada doğal olarak birlikte bulunan taşlardır. Taşlar doğal olarak kombinasyon halinde bulunursa, bu genellikle güçlerinin tam bir karşıtlık içinde olmadığının oldukça iyi bir göstergesidir.

Örneğin azurit taşınızı malakit ile birleştirmeyi faydalı bulabilirsiniz. Malakit, genellikle azurit ile karıştırılmış olarak bulunan kalp çakrası için harika bir taştır. Ayrıca Malakit, azurit taşı kolye ve azurit taşı bileklik modelleri ile tam uyumlu olacaktır. Bu sayede artık çakralarınız hiç kapanmayacak, rahat ve ferah bir yaşam süreceksiniz.

Bu taşlar (doğada veya kriptologlar tarafından kullanımda) birleştiğinde, sevdiklerinizle ve başkalarıyla daha iyi iletişim ve (psişik veya büyülü kabul edilenler de dahil olmak üzere) düşüncelerinizi ve duygularınızı ifade etme yeteneği sağlar. Ayrıca, azuritinizi, duygusal ve psişik gelişimi destekleyen soluk mavi silikat ve evrenin enerjileriyle uyum sağlama gücü olan krizokol ile birleştirmenin faydasını görebilirsiniz.

Krizokol mavimsi rengi esas olarak bakır-bazlı azurite taş ile çok uyumlu olabilir. Bu taşların üçü de özellikle doğal dünyada bir araya getirildiğinde, son derece güçlü bir bilgelik üçlüsü oluştururlar. Krizokol sizi kozmik güçlere açar, azurit onları algılamanızı sağlar ve malakit size algılarınızı çevrenizdeki insanlara iletme ve bilgeliğinizi onlarla paylaşma becerisi verir.

Gücünden herhangi birini potansiyel olarak bozmadan azurit ile iyi çalışması garanti edilebilecek tek taş elbette berrak kuvarstır. Bu her şeyi yapan kristal , gezegenin yüzeyindeki hemen hemen her taş veya mineral ile birlikte iyi çalışır. Kuvarsın doğal bir nokta veya ok oluşumu, taşın enerjisini bir huni gibi seçtiğiniz amaca doğru odaklayacağından, bu amaç için idealdir. Elmaslar ve danburit benzer etkilere sahiptir.

Doğada bulunan farklı taşların birbiriyle uyum içerisinde kullanılması gayet normal bir durumdur. Ancak tek başına bile gerçekten efsane olarak nitelendirdiğimiz taşlar, maalesef başka kombinasyonların içerisine dahil olamıyor.

Azurit Taşı Fiyatları

Azurit, iyi ve dürüst iletişimi teşvik ettiği için yanınızda bulundurmanız gereken bir taştır. İyi bir iletişiminiz olduğunda, hayatınızda yalana ve sahtekarlığa yer yoktur. Açıkçası, saf ve kesilmiş arıyorsanız, fiyat biraz yükselebilir. 400 veya 1000 arası fiyatlara etnik taş veya mücevher satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Azurit taşı negatif psişik saldırılar da dahil olmak üzere negatif enerjiyi dağıttığı için iyileştirici ve pozitif enerjileriyle korunacağınız için dürüstlüğünüzü ve onurunuzu korumanıza da yardımcı olacaktır.

Azurit taşının yardımıyla sezgisel bilgelik ve saf sevgi kazanacaksınız. Kendinizi her şeyin umutsuz göründüğü bir durumda bulursanız, Azurit’in taşı bu duygulardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca hayatınızın değişmesini kendi gözlerinizle göreceksiniz. Size yeteneklerinize olan güveni tamamen geri verecek ve tüm çakralarınızı sakinleştirecektir.. Ruh üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Gerçekten Azurit, yanınızda sahip olabileceğiniz en iyi taşlardan biridir!

Sevgiliye Hediye / Sevgililer Günü Hediyesi


Sevgilime sevgililer gününde ne hediye alabilirim
sorusuna tam cevap olan Azurit taşı bileklik ile sadece bu da değil, onunla uzun bir ruhsal çalışma yapmaya karar verirseniz, şimdiye kadar her zaman güvendiğiniz duygusal kalıpları tanıyabilir ve sizin için yanlış olanları kaldırabilirsiniz. Sevgiliye hediye almak konusunda kararsızsanız şuan en güzel hediyeye bakıyorsunuz demektir. Duygusal düzeyde gerçekten değerli bir taştır Azurit taşı . Sevgililer günü hediyesi olarak düşünebileceğiniz Azurit taşının duyguların kurbanı olmak yerine, onları dengeleyen ve kontrol altına almanıza yardımcı olan bir enerjisi vardır.

Tıpkı ortaya çıkarmak istediği duygular gibi narin bir taştır. Bu açıdan sevgiliye hediye edilebilecek harika bir değerli taştır. Sevgililer günü hediyesi olarak en çok tercih edilen ürünümüz Azurit taşı bileklik ya da Azurit taşı kolye modelleridir.

Sezgiyi daha canlı hale getirir. Duygusal dengeyi uyarır. Özetle, sevgiliye hediye noktasında Azurit taşı kolye ve Azurit taşı bileklik şu konularda faydalıdır: Özetle, Azurit faydaları: Açıkça akıl yürütme, dengeyi sağlama, iç gözlem, başkalarını daha iyi tanıma, kendinle uyum içinde olma.

 

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.