Doğal Taşlar

Krisopraz Taşı Faydaları – Fiyatları – Özellikleri

Krisopraz: Krisopraz Taşı Faydaları, Krisopraz Taşı Özellikleri ve Krisopraz Taşı Fiyatları

Krisopraz: Krisopraz Taşı Faydaları, Krisopraz Taşı Özellikleri ve Krisopraz Taşı Fiyatları

 

Krisopraz Taşı Nedir

Krisopraz taşı, kum veya kuvarsa çok benzeyen bir silika formudur, ancak taşta kendine özgü yeşil bir renk veren nikel birikintileri ile ayırt edilir. Bu, rengini krom yataklarından alan diğer en ünlü yeşil taş olan zümrütten farklıdır .

Krisopraz taşı nedir diye merak ediyorsanız, size detaylı bilgi vereceğimizden emin olabilirsiniz. Krisoprazdaki kristaller o kadar incedir ki büyüteç altında görülemezler ve ametist veya pembe kuvarsı renklendiren kristallerden çok daha incedirler. Bu taş, parlak rengi nedeniyle binlerce yıldır popüler olmuştur. Adı Yunanca’da “altın pırasa” anlamına geliyor, çünkü bu taş o kadar parlak görünüyor ki doğadan gelmiş olabilir.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Renk o kadar belirgindir ki, birçok krisopraz hikayesinin ve metafiziksel anlamının merkezinde yer alır. Antik Yunanlılar, krisoprazın, kutsal rengi yeşil olan Afrodit’in kutsal taşı olduğunu söylemişlerdir. Krisopraz taşı dünyanın her yerinde bulunur.

Brezilya, Güney Afrika, Kuzey Amerika, Avustralya ve Orta Avrupa’da taşın güzelliği nedeniyle çok iyi ziyaret edilen Krisopraz yatakları vardır. Batı Avustralya madenciliğinde öne çıkması ve renginin Doğu Asya’nın canlı yeşim taşlarına benzemesi nedeniyle bazen “Avustralya yeşim taşı” olarak adlandırılır .

Yüzlerce yıl boyunca, çoğu krisopraz Polonya’da çıkarıldı, ancak oradaki madenler Orta Çağ boyunca tamamen tükendi. Çoğu modern krisopraz madenciliği, krisopraz madenlerinin otuz yılı aşkın bir süredir sürekli olarak kullanıldığı Tanzanya’nın merkezinde yapılır.

Bazı değerli taşlar kadar parasal değeri yüksek değildir, ancak taşın herhangi bir kullanıcısına oldukça fayda sağlayabilecek güçlü ve iyileştirici bir enerjiye sahiptir. Büyümeyi, sevgiyi ve bağışlamayı teşvik etmesiyle tanınır – herkesin faydalanabileceği nitelikler. Krisoprazı hayatınıza entegre etmek, değişim veya büyüme döneminden geçen veya genel olarak herkes için kolay ve faydalıdır.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Bütün bunların yanı sıra daha fazla bilgi edinmek ve bu taşı edinmek için lütfen yazımızın devamını okuyun. Krisopraz taşı nedir sorusunun cevabını da fazlasıyla almış olacaksınız. Eşi benzeri bulunmayan bu değerli taşın, size iyi geleceğine fazlasıyla eminiz.

Krisopraz Taşı Özellikleri

Krisopraz, duygusal sağlığı iyileştirmek için son derece yararlı bir taştır. Affetmeyi, empatiyi, kendini geliştirmeyi, kendini sevmeyi ve genel yaşama sevincini teşvik eder. Parlak yeşil rengini paylaştığı kalp çakrasına sıkı sıkıya bağlıdır. Birçok insan kalp çakrasının enerjisiyle mücadele eder.

Krisopraz taşını kalp çakrasına en yakın tutma yollarından birisi de Krisopraz taşı kolye kullanmaktır. Daha rahat bir şekilde yanınızda taşımak adına krisopraz taşı bileklik seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Duygusal açıklığa ve iletişime çok değer verilmediği, ancak aynı zamanda büyük romantizm eylemlerinin bir kaide üzerine konduğu modern dünyada bir denge kurmak çok zordur.

Bu, birçok insanın küskünlük hissi ile mücadele etmesine ve kalp çakralarındaki enerji tıkanıklıklarıyla uğraşmasına neden olur. Krisopraz, kalp çakrasının enerjisini iyileştirmek ve içinden çok daha güçlü bir enerji akışını teşvik etmek için kullanılabilir. Bu da sevgi ve nezaketle ilgili çok çeşitli yaygın duygusal kaygılara yardımcı olur.

Aşırı aktif bir kalp çakrası aşırı duygusal ve oldukça dramatik olabilirken, aktif olmayan bir kalp çakrası soğuk, acı ve düşmanca olabilir. Düşük aktif kalp çakraları modern dünyada çok daha yaygındır, ancak hangi yöne yaslanırsanız yaslanın, krisopraz bu semptomları hafifletmenize yardımcı olabilir.

Kalp çakranızı iyileştirdiğinizde, daha iyi bir duygusal denge bulursunuz ve kendinizi başkalarıyla daha sağlıklı, kişisel bir düzeyde ilişki kurarken bulursunuz. Ek olarak, krisoprazın parlak rengi bahar, büyüme ve doğa ile ilgilidir.

Bu çok doğal ve bariz bir bağlantıdır, ancak hafife alınmamalıdır. Doğa büyüsü yapmakla veya doğal dünyaya daha fazla bağlanmakla ilgileniyorsanız, bu sizin için harika bir taş! Ekolojistler ve çevreyle ilgilenenler, bu taşın enerjinizi koruma projelerine odaklamanıza ve insanları çabalarınıza katılmaya teşvik etmede çok faydalı olduğunu görebilirler.

Ve elbette, bu krisopraz taşı anlamı onu kalp çakrasında bulunan şefkat ve besleme temalarına geri bağlar. Sevgi ve duygusal bağlılık, insan kardeşlerimiz için olduğu kadar evcil hayvanlar, hayvanlar ve hatta bitkiler için de güçlü bir şekilde hissedilir.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !

Krisopraz bağışlayıcılığı ve nezaketi teşvik eder, böylece doğanın zevklerine daha etkili bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde, dinlenmek için kırsal bölgeye veya nehir kıyısına gidiyorsanız, ancak aşırı aktif bir zihni kapatmayı zor buluyorsanız, krisoprazı deneyin.

Suyun sesi, üzerinde dalgalanan güneş ışığı, ağaç yapraklarındaki rüzgar, kuşların cıvıltıları gibi sizi şimdiye ve buraya bağlamanıza yardımcı olacak. Doğanın biraz sihir yapmasına izin vermek, günümüz gerçekliğinin bombardımanından kurtulmak için çok önemlidir!

Krisopraz Taşı Faydaları

Yukarıda tartışıldığı gibi, krisopraz taşı faydaları arasında kalp çakrasının enerjisini temizlemek için kullanabileceğiniz en güçlü taşlardan biridir. Bunun herhangi bir modern insan için değeri küçümsenemez! Sürekli olarak çakralarımızın, özellikle de kalp çakramızın enerjisindeki bozulmalarla uğraşıyoruz ve bu enerjiyi yatıştıran ve iyileştiren bir taşın muazzam bir etkisi olacaktır.

Krisoprazın hayatınıza getirebileceği duygusal denge, bir taşın kullanılabileceği en çekici veya en heyecan verici yol gibi görünmeyebilir. Ancak, bu muhtemelen herkesin ustalaşabileceği en yararlı güçlerden biridir.  Zor bir zamanda, etrafınızdaki herkes kendini kaybederken başınızı koruyabilirseniz, neredeyse dünyanın geri kalanına karşı muazzam bir avantajınız var demektir!

İnsanlar, problemlere net bir şekilde yaklaşımınızdan ve bir sorunun duygusal yönlerini ihmal etmeden mantıklı düşünme yeteneğinizden etkilenecekler. Bu, insanların sizinle hızlı bir şekilde duygusal bağlantılar kurmak istemesine yol açacaktır. İnsanlar size doğru çekilecek ve sorunlarını sizinle tartışmak isteyeceklerdir, çünkü hem anlayışlı bir kulak hem de bilgece tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Bu biraz yorucu gibi geliyorsa endişelenmeyin – krisoprazın gücü diğer insanların sorunlarına üzülmemenize yardımcı olur, böylece onlarla başa çıkmak için onlarla birlikte çalışabilirsiniz. İnsanlar size karşı açık olabileceklerini hissettiklerinde ve sakin tavrınızın onları etkili bir şekilde etkilediğini anladıklarında, o zaman çok çabuk sizi sevecekler ve karşılığında size yardımcı olacak şeyler yapmak isteyeceklerdir.

Krisopraz taşının koruyucu özelliği de vardır ve bu özelliği, onu hassas şifalı insanlar arasında oldukça popüler hale getirmenin yanı sıra, kapatılması veya ayarlanması zor olan empati niteliklerine sahip olanlar için de oldukça popülerdir. Herkesin döndüğü kişi olmak, önerdiğimiz gibi, kulağa ürkütücü gelebilir, ancak krisopraz sizi güvende tutacaktır!

Kendinizle başkaları arasında, önerildiği gibi, diğer insanların iç güçlerini uyandırmalarına yardımcı olmanızı sağlayan bir engel oluşturur, bu da onların kendi içinizdeki gücü çekmelerini sağlamaktan daha fazla yardımcı olmanızı sağlar. Ayrıca, krisoprazın sizin için de bir güç kaynağı olduğu gerçeğini pekiştirmekte fayda var!

Bu kaynaktan bolluk hayatınıza yuvarlanarak gelecek. İnsanlar size işte yeni fırsatlar, özel hayatınızda yeni maceralar sunmak ve sizinle olumlu sosyal bağlantılar kurmak isteyeceklerdir. Bu sayede de bu kıymetli taş sayesinde bolluk ve berekete de merhaba diyeceksiniz.

En İyi Sonuçlar İçin Krisopraz Nasıl Kullanılır?

Mücevher olarak krisopraz takmak hem kolay hem de faydalıdır ve bir kolyeden bir broş, küpe veya bileziklere kadar her türlü mücevher bunun için mükemmel şekilde çalışır. Özellikle krisopraz taşı kolye ve krisopraz taşı bileklik gibi mücevherler, sizin için de taşınması kolay olacaktır.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

Çevrenizdeki insanların bu taşın sakinleştirici ve gençleştirici enerjisinden faydalanacağını düşünüyorsanız, onu bir broş veya gömleğinizin dışında duran bir kolye gibi oldukça görünür bir yere takmak oldukça olumludur. İnsanlar ona çekilecek ve pozitif titreşimlerinden bilinçaltında etkilenecek – ve parlak rengi insanların yüzünü tamamen estetik bir düzeyde gülümsetebilecek.

Gücüne daha kişisel, özel bir düzeyde ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, örneğin etrafınızdakilerle paylaşamayacağınızı düşündüğünüz kişisel bir duygusal mücadeleden geçiyorsanız, o zaman teninizin yanında giyin. Taş aslında cildinize temas etmelidir, bu nedenle metal bir desteğe yerleştirilmiş bir parçanız varsa, taş gerçekten kaplanacak, ancak cildinize dayanacak şekilde onu ters çevirmeniz gerekecek.

Krisopraz taşı bileklik ve krisopraz taşı kolye de bu işi tamamen çözüme kavuşturacaktır. Kolye ve bilekliğinizi taktıktan sonra taşınızı cildinize değecek şekilde konumlandırabilirsiniz. Krisopraz kullanmak için daha da basit bir şekilde, cebinizde, masanızda veya komodininizdeki ham bir parça, bir alanda genel bir pozitif enerji geliştiricisi olarak size hizmet edebilir.

Benzer şekilde, yatak odanız veya ofisiniz gibi anlamlı bir odada tutmak, o odaya biraz parlaklık katacak ve kötü zamanlarda bile içindeki tutumu olumlu tutacaktır. Sert kimyasallara ve çok fazla güneş ışığına maruz kalırsa krisoprazın rengi solabilir.

Temizlerken bir krisopraz halkası takmadığınız veya tonlarca ışık alan bir yerde tutmadığınız sürece bu muhtemelen bir sorun değildir, ancak krisoprazınızda biraz solma olursa, onu karanlık, nemli bir yere koyabilirsiniz. Krisopraz taşı faydaları asla bitmek bilmiyor!

Krisopraz Taşı ile Kullanılacak En İyi Kombinasyon

Kalp çakrasına çok sıkı bir şekilde bağlı olduğu için, krisopraz, duygusal ve aşk hayatınızın tam olarak hangi yönlerini geliştirmek istediğinize bağlı olarak, diğer çakra enerji taşları ile son derece olumlu bir etki için birleştirilebilir. Daima olumlu bir etki yaratan krisopraz taşı faydaları açısından da gerçekten fazlasıyla yararlı bir kristaldir.

Çakra taşlarının herhangi bir kombinasyonu faydalı olabilir, ancak elbette, diğerlerinden daha fazla insanın hayatlarına entegre olma ihtiyacı hissettiği bazı şeyler vardır. Kalp çakrası kültürümüz tarafından çok kolay bloke edildiğinden, gücünü diğer tüm çakralarla birlikte ele alabiliriz, ancak kalp çakrasındaki tıkanıklıklara en sık eşlik eden sakral ve boğaz çakralarıdır.

Bir ilişkide ihtiyaçlarınızı iletmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız, bunu iletişimi yöneten boğaz çakrasıyla ilişkili bir taşla eşleştirebilirsiniz. Krisopraz taşı ve turkuazın ne kadar güzel ve aynı zamanda güçlü bir kombinasyon olduğundan bahsetmeyi de ihmal edemeyiz. Ayrıca Krisopraz taşı kolye ve krisopraz taşı bileklik ile beraber diğer kombinasyonlara da yer verebilirsiniz.

Çakra şifası bağlamında krisopraz taşı kullanmanın ötesinde, dumanlı kuvars gibi olumsuzlukları uzaklaştıran taşlarla birleştirilebilen çok pozitif bir şifa enerjisine sahiptir . Bu taşlar olumsuzluğu hayatınızdan çeker ve krisopraz olumsuzluğun geride bıraktığı psişik delikleri iyileştirir.

Doğal dünya ve zamanın ilerlemesi hakkında olumlu duygular uyandırmak için mevsimleri temsil eden diğer taşlarla da birleştirebilirsiniz. Birçok insan, yılın bazı zamanlarının, ya doğal süreçler nedeniyle ya da yıllar içinde oluşturduğumuz yılın o zamanlarıyla ilgili olumsuz çağrışımlar nedeniyle kendilerini mutsuz hissettirdiğini fark eder.

Krisoprazı (ilkbaharı temsil eder) yakut, topaz ve shungite (örneğin) gibi yazı, sonbahar ve kışı temsil eden taşlarla birleştirin. Dört mevsimi temsil eden dört taştan oluşan bir sete sahip olmak, yılın (veya hayatınızın) her yeni bölümüne sorunsuz ve acısız geçiş yapmanıza yardımcı olacaktır.

Krisopraz Taşı Değeri

Krisopraz taşı faydaları
Krisopraz taşı faydaları

Tıpkı diğer değerli taşlar gibi, Krisoprazın değeri de renk, şeffaflık ve berraklık gibi birçok faktöre bağlıdır. Krisopraz taşı özellikleri bakımından değişiklik göstermese de, yine de renk en önemli faktördür. Bir Krisoprazın rengi ne kadar derinden doygunsa, o kadar değerlidir.

Krisopraz taşının yarı saydamlık seviyesi de değerini etkiler. En çok arzu edilen, yarı saydamlık ve renk arasında iyi bir dengeye sahip bir taştır. Berraklık aynı zamanda bir Krisoprazın değerini de büyük ölçüde etkiler. Değerli taş piyasası, düşük dereceli Krisopraz örnekleriyle doymuş durumda. Birinci sınıf parçalara olan yüksek talep nedeniyle, artık her zamankinden daha nadirdirler.

Ancak bu, inklüzyonlu Krisopraz taşlarının iyi ve istenmeyen olduğu anlamına gelmez. En azından krisopraz taşı özellikleri nedeniyle, bu taşın herhangi bir farklı rengi asla yadırganamaz. Aslında, ciddi koleksiyoncular tarafından çok değerli olan benzersiz, sanatsal ve ilginç görünümü doğal olarak verdikleri için benzersiz katkıları olan Krisopraz taşlarıyla çalışmayı tercih eden birçok mücevher tasarımcısı var.

Bu taş için fiyat değişmektedir. Bir karattan daha az olan bir Krisopraz’ı yaklaşık 5 ila 15 dolar arasında satın alabilirsiniz. Ayrıca 150$’a kadar satın alabileceğiniz 3 ayar Krisopraz taşları da vardır. Krisopraz değerli taşlarınızı veya mücevher parçalarınızı satın almayı veya satmayı umuyorsanız, bilgili ve deneyimli bir değerleme uzmanıyla çalıştığınızdan emin olun.

Dışarıda birçok sahte taş ve sahte değerleme uzmanı var, bu yüzden bu çok önemlidir. Yasal bir değerli taş değerlendiricisi, Krisopraz değerli taşınızın değerini objektif olarak size söyleyecektir. Yakın zamanda bir tane satın aldıysanız, değerini bilirsiniz.

Ancak Krisopraz taşlarınız size miras kaldıysa, size hediye olarak verildiyse veya yıllar önce bir müzayedede veya bir emlak satışında satın alındıysa, şimdi ne kadar değerli olduğunu kesinlikle merak edeceksiniz. Değerli taşların piyasa değeri de dalgalandığı için bir değerli taşın değeri yıllar içinde değişir.

Bunun anlamı, Krisopraz değerli taşınızın veya sahip olduğunuz diğer değerli taşların doğru değiştirme değerinde sigortalandığından emin olmak için birkaç yılda bir ekspertiz yaptırmanız gerektiğidir. Değeri çok yüksekse, ihtiyacınız olmayan sigorta kapsamı için ödeme yapıyor olabilirsiniz. Çok düşükse, kayıp durumunda yeterli teminat alamayacaksınız demektir.

Krisoprazınızı değerlendirmenin birçok yolu olsa da, kalifiye bir uzman olan birini seçtiğinizden emin olun. Krisopraz taşı genellikle küre, boncuk ve kabaşon yapımında kullanılır. Kol düğmeleri, kolyeler, yüzükler, küpeler ve bileziklerin süslenmesinde favoridir. Bu nedenle en favori takılar olarak krisopraz taşı kolye ve krisopraz taşı bileklik modelleri şeklindedir.

En büyüleyici parçalardan bazıları, renkli taşların ve değerli metallerin güzel kombinasyonlarında yer almaktadır. Krisopraz iyi bir yatırımdır çünkü istenmeyen veya kullanılmayan Krisopraz parçalarınızı kolayca anında paraya çevirebilirsiniz. Büyük ve kaliteli Krisopraz taşlarının enfes örnekleri son zamanlarda birkaç bin dolara satıldı.

Birkaç güzel Krisopraz değerli taş veya takıya sahipseniz, potansiyel alıcılardan gelen tekliflere hoş bir şekilde şaşıracaksınız. Onları satın almakla ilgilenecek değerli taş meraklıları ve Krisopraz hayranları her zaman olacaktır. Bu taş oldukça nadir ve popüler olduğu için Krisopraz piyasası güçlü kalacaktır!

Krisopraz Taşı Nasıl Temizlenir

Eski krallıklardan bu yana kullanılan Krisopraz taşının, temizlik konusu da oldukça hassas ve kolay bir iştir. Krisopraz taşı nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bu sorunuza kolayca cevap vereceğiz. Oldukça hassas bir taş olduğu için temizlik konusunda da hassas davranmalıyız. Tenimize temas ederek kullandığımız taşı, mutlaka su yardımıyla temizlemeliyiz.

Su yardımıyla temizleme işlemi yaparken de, taşa zarar vermeyecek zarif bir fırça kullanmalıyız. Kimyasal temizleyicilerden uzak tutulması gereken bu hassas taşı fırça yardımıyla su altında hafifçe temizleyebilir, iyice arınması için de güneş ışığında bekletebiliriz.

Krisopraz Taşı Fiyatları

Krisopraz, iyi ve dürüst iletişimi teşvik ettiği için yanınızda bulundurmanız gereken bir taştır. İyi bir iletişiminiz olduğunda, hayatınızda yalana ve sahtekarlığa yer yoktur. Açıkçası, saf ve kesilmiş arıyorsanız, fiyat biraz yükselebilir. 400 veya 1000 arası fiyatlara etnik taş veya mücevher satan dükkanlarda bulabilirsiniz. Krisopraz taşı negatif psişik saldırılar da dahil olmak üzere negatif enerjiyi dağıttığı için iyileştirici ve pozitif enerjileriyle korunacağınız için dürüstlüğünüzü ve onurunuzu korumanıza da yardımcı olacaktır.

Krisopraz taşının yardımıyla sezgisel bilgelik ve saf sevgi kazanacaksınız. Kendinizi her şeyin umutsuz göründüğü bir durumda bulursanız, Krisopraz’ın taşı bu duygulardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca hayatınızın değişmesini kendi gözlerinizle göreceksiniz. Size yeteneklerinize olan güveni tamamen geri verecek ve tüm çakralarınızı sakinleştirecektir.. Ruh üzerinde sakinleştirici bir etkisi vardır. Gerçekten Krisopraz, yanınızda sahip olabileceğiniz en iyi taşlardan biridir!

Sevgiliye Hediye / Sevgililer Günü Hediyesi


Sevgilime sevgililer gününde ne hediye alabilirim
sorusuna tam cevap olan Krisopraz taşı bileklik ile sadece bu da değil, onunla uzun bir ruhsal çalışma yapmaya karar verirseniz, şimdiye kadar her zaman güvendiğiniz duygusal kalıpları tanıyabilir ve sizin için yanlış olanları kaldırabilirsiniz. Sevgiliye hediye almak konusunda kararsızsanız şuan en güzel hediyeye bakıyorsunuz demektir. Duygusal düzeyde gerçekten değerli bir taştır Krisopraz taşı . Sevgililer günü hediyesi olarak düşünebileceğiniz Krisopraz taşının duyguların kurbanı olmak yerine, onları dengeleyen ve kontrol altına almanıza yardımcı olan bir enerjisi vardır.

Tıpkı ortaya çıkarmak istediği duygular gibi narin bir taştır. Bu açıdan sevgiliye hediye edilebilecek harika bir değerli taştır. Sevgililer günü hediyesi olarak en çok tercih edilen ürünümüz Krisopraz taşı bileklik ya da Krisopraz taşı kolye modelleridir.

Sezgiyi daha canlı hale getirir. Duygusal dengeyi uyarır. Özetle, sevgiliye hediye noktasında Krisopraz taşı kolye ve Krisopraz taşı bileklik şu konularda faydalıdır: Özetle, Krisopraz faydaları: Açıkça akıl yürütme, dengeyi sağlama, iç gözlem, başkalarını daha iyi tanıma, kendinle uyum içinde olma.

 

Doğal taşlar nasıl temizlenir hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız DOĞAL TAŞ TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR yazımızı okuyabilirsiniz. Ürünlerimizin takibi için INSTAGRAM hesabımızı takibe alabilir, doğal taşlar hakkında daha fazla bilgi almak için ise FAYDALI BİLGİLER sayfamıza göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.