Doğal Taş Rehberi

Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır | %100 Temizlik

Doğal taş temizliği nasıl yapılır sorusunun birden fazla cevabı vardır. Doğal taşınızı temizlemek ve nötrlemek için yazımıza bir göz atınız.

Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Doğal taş temizliği nasıl yapılır sorusunun birden fazla cevabı vardır. Doğal taşınızı temizlemek ve nötrlemek için yazımıza bir göz atınız.

Doğal taşların hepsinin bir sertlik derecesi vardır. Bu yüzden doğal taş temizliği yöntemleri de değişiklik göstermektedir. Doğal taş temizliğinde dikkat edilmesi gereken nokta bazı taşlar tuzlu su ile temizlemeye uygunken bazılarının yapısı hassas olduğu için tuzlu su bile zarar verebilir. Doğal taş nasıl temizlenir noktasında şu yöntemler incelenebilir;

Doğal Taşların Temizlenme Ne Kadar Sürede Bir Yapılmalı? | Doğal Taş Temizleme Yöntemleri

Doğal taş temizliği nasıl yapılır diye baktığımız da doğal taş temizleme yöntemleri hakkında birazdan sizlere bu bilgileri aktarıyor olacağız. Doğal taş temizliği hangi sıklıkla yapılır açısından bakınca eğer stresli bir atmosferde çalışıyorsanız, kalabalık ortamlarda vakit geçiriyorsanız, sorunlu bir iletişim biçimi ile sürekli karşılaşıyorsanız mutlaka ayda 2 kere bu temizlik işlemini yapmanızı öneririz.

İndirimli Ürünleri Kaçırma İndirimlİ Ürünler Fırsatını Kaçırma !

Bu sayede doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında her daim temiz enerjiye sahip bir doğal taş kullanmış olursunuz.

Akan Suda Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Açıkcası doğal taş nasıl temizlenir noktasında taşların içinde biriken negatif elektirik anlamında bir temizlik söz konusudur. Bu alamda taşınızı nötürlemeniz gerekir. Akan suda doğal taş temizliği şelale veya nehir gibi akan suyun içine taşı bırakarak temizleyebilirsiniz.

Akan suda taş temizliği anlamında her fırsatta dere, şelale yada nehir bulamayacağınız için evde musluğu açıp altına tutmanız da yeterli olacaktır. Taşın akan bir suyun altında beklemesi taşınızı nötrleme yapacak ve olumsuz enerjiyi yok edecektir. Ortlama 1 – 1.5 dakika suyun altında beklemesi yeterlidir.

Doğal Taş Nasıl Temizlenir
Doğal Taş Temizleme

Tuzlu Suda İle Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Az önce bahsettiğimiz gibi doğal taşlarınız negatif enerjiyi kendilerinde topladığı için bir nötrleme işlemi yapmamız gerekir. Doğal taş temizliği nasıl yapılır dediğimizde şöyle bir yol izlenebilir.

Bu Bileklikler Tam Senlik ! Bu Bileklikler Tam Senlik !

Tuzlu suda doğal taş temizliği için ise herhangi bir deniz suyu işimizi hayli hayli görecektir. Şayet yakınlarınızda deniz suyu temin edebileceğiniz bir yer yoksa, 3 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırdıktan sonra ürününüzü tuzlu su bulunan kasenin içinde bir kaç saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Tuzlu suda doğal taş temizliği için tuzlu suyu seven doğal taşlarımız Kristal Kuvars, Pembe Kuvars, Gül kuvars, Ametist, Dumanlı Kuvars, Sitrin, Rutil Kuvars, Jasper, Kaplan Gözü, Aventurin, Obsidiyen gibi taşlardır. Ancak bir de tuzlu suda doğal taş temizliğini sevmeyen taşlarımız da vardır.

Bunlar ise Malakit, Selenit, Halit, Kalsit, Lepidolit, Pirit, Hematit, Florit, Lapis Lazuli,Akik (ham veya tamburlanmış) ve Angelit gibi yumuşak, gözenekli veya eser metaller içeren taşlardır. Doğal taş temizleme yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Tütsü İle Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Doğal taş temizleme yöntemleri noktasında en tatlı temizlik yöntemlerinden biridir. Tütsü ile doğal taş temizliğimizde kullanmanız gereken ürünler adaçayı veya palo santo tütsüsü bütün negatif enerji barındıran taşları temizlemeye yetecektir.

Tütsü dumanı her zaman doğal taşlar üzerinde temizlik yani negatif enerjiyi yok etme özelliği taşımaktadır. Bir tutam adaçayını bir çakmak yardımı ile yakın ve ortalama ürün başı 30 yada 60 saniye kadar doğal taşınızın dumana maruz kalmasını sağlayın. Tüm taşlar tütsü ile nötrlenmeyi sever. O yüzden aldığınız tüm doğal taşlarınızı tütsü ile temizleyebilirsiniz.

Ses İle Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Doğal taşlarınız kendi içinde bir titreşime sahiptir. Kendisinden daha yüksek bir titreşime maruz kalan doğal taşlar içinde bulundukları negatif enerjiden sıyrılarak nötrleme işlemini tamamlarlar. Bu doğal taş temizliği çalışması özellikle büyük hareket ettirilmesi zor kütle taşlar için kullanılabilir.

Bunun için bir meditasyon müziği yada ilahi tarzı bir ses sizin işinizi rahatlıkla görecektir. Doğal taş temizliğinde burada önemli olan nokta ses seviyesinin yüksek olması ve doğal taş başına ortalama 5 yada 10 dakika kadar bekletilmesidir. Yine tüm doğal taşlar bu tarz bir temizlik için uygundur.

Almış olduğunuz taşınızı bu tarz bir doğal taş temizleme yada doğal taş nötrleme yöntemi ile temizleyebilirsiniz.

Bu Kolyelerde İndirim Var ! Bu Kolyelerde İndirim Var !
doğal taş temizliği nasıl yapılır
doğal taş temizliği nasıl yapılır

Kendisinden Daha Büyük Bir Doğal Taş İle Temizleme

Genel olarak baktığımız da Doğal taş temizliği nasıl yapılır çalışmalarında bir başka yöntem ise ametist jeotları, selenit levhalar yada büyük kuvars kümeleri içine bırakacağınız doğal taşınız diğer büyük taşlarla etkileşime gireceği için temizlik sağlanacaktır.

24 saat gibi bir süre bekletmeniz doğal taş temizleme işlemi için yeterli olacaktır. Doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında alternatif bir çözümdür. Yine tüm doğal taşlar bu şekilde olan doğal taşlar nasıl temizlenir noktasında uyum sağlar. Rahatlıkla kendisinden daha büyük bir doğal taş ile temizleme yöntemini kullanabilirsiniz.

Nefes Çalışması ile Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Nefes ile Doğal taş temizliği nasıl yapılır diyorsanız en pratik yöntemlerden biri de nefes çalışması ile doğal taş temizleme yöntemidir. Doğal taşınızı avuç içine koyduktan sonra dileğinizi aklınızdan geçiriniz. Sonrasında derin bir nefes alarak burnunuzdan taşınıza kısa kısa ancak kuvvetli şekilde nefes vererek taşlarınızı temizleyebilirsiniz. Yaklaşık taş başına 30 saniye bu işlemi yapanız yeterli olacaktır.

Yine doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında avuç içinize sığan ölçülerdeki tüm taşlar kesinlikle bu yöntem ile temizlenebilmektedir.

Zihinsel Düşünce İle Doğal Taş Temizliği Nasıl Yapılır

Zihinsel düşünce ile doğal taş temizlemek mümkündür. Doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında avuç içinize doğal taşınızı alın gözlerinizi kapatın ve zihninizde bembeyaz bir ışık düşünün daha sonrasında bu ışığın taşın etrafını sardığını ve taştan negatif enerjinin çıktığını zihninizde imgeleyin.

Taşın enerjisi değişmeye başlayacak belki de avuç içiniz ısınacaktır. Ortalama süre bu çalışma için 1 dakikadır. Yine doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında bu yöntemi ile avuç içinize sığan tüm taşlarda kullanabilirsiniz.

doğal taş temizliği
doğal taş temizliği

Doğal Taş Temizlemede En İyi Seçenek Hangisi?

Açıkcası sizlere vermiş olduğumuz tüm nötrleme yöntemleri doğal taş temizliği nasıl yapılır noktasında sonuç vermiş çözümlerdir. Bu noktada önemli olan tuzlu su yada akan suda temizleme seçeneklerinde taşınızın sertlik derecesine bakarak hareket etmenizdir. Bu noktada sizin için hangisi uygun ise doğal taş temizleme de en iyi seneçek odur.

Doğal Taşımın Temizlendiğini Nasıl Fark Ederim?

Tüm doğal taşlar kendi içinde bir titreşim ve bir enerji salınımı yapar. Bunu doğal taşınızı ilk kullandığınız andan itibaren hissedersiniz. Doğal taşlarınız zaman içerisinde negatif enerjiyi kendi bünyesinde toplamaya başladığı için bir bakmışsınız taşınız ağırlaşmaya başlamıştır.

Bu noktada doğal taş temizliği nasıl yapılır seçeneklerinden birini seçtiğinizde işlem bittikten sonra doğal taşınızın hafiflediğini görürsünüz. Dikkat etmeniz gereken şey ise size önerdiğimiz süre ve hangi taşın hangi temizlik yöntemine uygun olduğudur.

Hangi Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir

Almış olduğunuz doğal taşınızı hangi yöntemle temizleyeceğinize nasıl karar vereceğinizi merak ediyorsanız şöyle diyebiliriz. Kristal Kuvars, Pembe Kuvars, Gül kuvars, Ametist, Dumanlı Kuvars, Sitrin, Akik (tamburlanmış), Aytaşı, Karnelian, Rutil Kuvars, Jasper, Kaplan Gözü, Aventurin, Obsidiyen gibi taşlar sertlik derecesi yüksek olduğu için akan suyun altında temizlenmesi mümkün olan taşlardır.

Masaj Taşları Roller Modelleri Masaj Taşları Roller Modelleri

Hangi doğal taşlar nasıl temizlenir diye düşünüyorsanız sorunuza cevap olmasını temenni ederiz. Ancak hangi taşlar suyun altında temizlenmez diye düşünüyorsanız Selenit, Opal, Kalsit, Florit, Azurit, Pirit, Hematit, Malakit, Turkuaz, Akik (ham) gibi kırılgan veya yumuşak taşlar asla suyu sevmezler ve su altında temizlenmesi uygun olmayan doğal taşlardır.

Şimdiden almış olduğunuz doğal taşın şifa olması niyetiyle. Ürün ve modellerimizi DÜKKAN sayfamızdan görebilir. Daha fazla için FAYDALI BİLGİLER sayfamıza bakabilir yada INSTAGRAM üzerinden ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Doğal Taşlar Dükkanı

Doğal Taşların Sihirli Gücüne İnanıyoruz!

İlgili Makaleler

24 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam engelleyiciyi kapatınız.